Οι 30 πόλεις με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο

Οι 30 πόλεις με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο Facebook Twitter
0

 

H Mercer, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων παγκοσμίως, έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια λίστα των πόλεων με την καλύτερη και την χειρότερη "ποιότητα ζωής".

Στο μικροσκόπιο της εταιρείας μπήκαν 450 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Για τη λίστα αυτή, η Mercer λαμβάνει υπόψη παράγοντες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την πολιτική σταθερότητα, την εγκληματικότητα, την επιβολή του νόμου, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές, εκπαιδευτικά κριτήρια και φυσικό περιβάλλον. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Για έβδομη συνεχόμενη φορά, η ετήσια έρευνα της Mercer κατέταξε τη Βιέννη στην πρώτη θέση με την υψηλότερη ποιότητα ζωής. Για ακόμη μια χρονιά, πρωταθλήτρια στη λίστα με τις 30 πρώτες θέσεις είναι η Ευρώπη με τις περισσότερες θέσεις να καταλαμβάνουν Γερμανικές πόλεις. Υψηλές είναι οι επιδόσεις της Αυστραλίας και του Καναδά, αλλά αίσθηση προκαλεί η ηχηρή απουσία των ΗΠΑ, καθώς εμφανίζεται πρώτη φορά στη λίστα στη θέση 28. Η Αθήνα είναι 87η, μια θέση πιο ψηλά από τη Λεμεσό. Τελευταία στη λίστα είναι η Βαγδάτη.

Αναλυτικά η λίστα με τις πόλεις που κατέλαβαν τις 30 πρώτες θέσεις:

1. Bιέννη - Αυστρία

2. Ζυρίχη - Ελβετία
3. Όκλαντ - Νέα Ζηλανδία 
4. Μόναχο - Γερμανία
5. Βανκούβερ - Καναδάς
6. Ντίσελντορφ - Γερμανία 
7. Φρανκφούρτη - Γερμανία 
8. Γενεύη - Ελβετία
9. Κοπεγχάγη - Δανία
10. Σίδνει - Αυστραλία 
11. Άμστερνταμ - Ολλανδία
12  Ουέλινγκτον - Νέα Ζηλανδία
13. Βερολίνο - Γερμανία
14. Βέρνη - Ελβετία
15. Τορόντο - Καναδάς
15. Μελβούρνη - Αυστραλία
17. Οττάβα - Καναδάς
18. Αμβούργο - Γερμανία
19. Λουξεμβούργο
19. Στοκχόλμη - Σουηδία
21 Βρυξέλλες - Βέλγιο
21. Περθ - Αυστραλία
23. Μόντρεαλ - Καναδάς
24. Στουτγκάρδη - Γερμανία
24 . Νυρεμβέργη - Γερμανία 
26. Σιγκακπούρη 
27 Αδελαΐδα - Αυστραλία
28. Σαν Φρανσίσκο - ΗΠΑ
28. Καμπέρα - Αυστραλία
30. Ελσίνκι - Φινλανδία
30  Όσλο - Νορβηγία

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM