Ένα όντως συγκλονιστικό βίντεο που αποδεικνύει την επίθεση με χημικά του Άσαντ

0

Τα σωστικά συνεργεία και ένας ακτιβιστής που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, από φόβο για αντίποινα της κυβέρνησης Άσαντ, βρήκαν δεκάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά νεκρά στο έδαφος. Σε βίντεο από το σημείο, οι νεκροί δεν φαίνεται να φέρουν εμφανή σημάδια τραύματος, αλλά σε κάποιους αφροί έβγαιναν από το στόμα τους. 

Όταν η οσμή του αερίου μπήκε στο υπόγειο, κάποιοι προσπάθησαν να βγουν έξω για να αναπνεύσουν, χωρίς να γνωρίζουν ότι έτσι προσέγγιζαν την πηγή.

Κάτοικοι θυμούνται να ακούνε τους ήχους ελικοπτέρων, την ώρα της επίθεσης, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι είδαν δύο ελικόπτερα που ανήκουν στη συριακή κυβέρνηση να πετούν προς την Ντούμα. 

Μετά τις επιθέσεις, τραυματίες έφταναν μαζικά σε μία τοπική κλινική, όπου οι γιατροί προσπαθούσαν να τους φροντίσουν παρέχοντάς τους νερό και τις λιγοστές προμήθειες σε αναπνευστικές συσκευές και φάρμακα.

Σύμφωνα με έναν φοιτητή ιατρικής που επίσης διατηρεί την ανωνυμία του, ένας ασθενής είχε μυικούς σπασμούς προσπαθώντας να αναπνεύσει, πριν καταλήξει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ