H Katie Johnston επέζησε ενός βάρβαρου βιασμού: τώρα έχει ένα μήνυμα να στείλει

0

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι σ' αυτή την ιστορία που μπορεί να με κάνει να ντραπώ. Δεν έκανα εγώ κάτι λάθος εκείνο το βράδυ. Το κάνουν να φαίνεται έτσι σαν τα θύματα να πρέπει να ντραπούν γι' αυτό που τους συνέβη ή ακόμη και να φοβηθούν, επειδή δεν ξέρουν πώς θα αντιμετωπιστούν ή επειδή πιστεύουν ότι η αστυνομία δεν θα πιστέψει αυτά που θα καταγγείλει.

»Μετά φοβούνται ότι η όλη διαδικασία θα διαρκέσει καιρό, αλλά... προφανώς και είμαι η απόδειξη ότι όλο αυτό έχει αποτέλεσμα. Πήγα και ανέφερα αμέσως αυτό που μου συνέβη. Απάντησα σε όλες τις ατέλειωτες ερωτήσεις. Μπόρεσα να σταθώ και να τον αντιμετωπίσω στο δικαστήριο. Και θέλω να σιγουρευτώ ότι στο μέλλον θα μπορούν όλες οι γυναίκες να το κάνουν αυτό».

Η 23χρονη Katie Johnston πριν από 2 χρόνια, επιστρέφοντας από μία βραδιά με φίλους, ξυλοκοπήθηκε βάρβαρα από έναν 49χρονο που την παρέσυρε σε ένα πάρκο, τη βίασε, σχεδόν την άφησε σε κώμα από τα απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι και μετά την άφησε αιμόφυρτη εκεί.

H περίπτωση της κοπέλας θεωρείται ξεχωριστή, γιατί παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής της και την απουσία μαρτύρων κατάφερε να οδηγήσει σε δίκη τον βιαστή της, η καταδίκη του οποίου αναμένεται τον επόμενο μήνα από το ανώτατο δικαστήριο της Γλασκόβης. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM