Πώς η Sridevi Kapoor βοήθησε τις γυναίκες της Ινδίας μέσα από τις ταινίες της

0

Ο θάνατος της Sridevi Kapoor σκόρπισε τη θλίψη όχι μόνο στο Bollywood και στους ανθρώπους της χώρας της, αλλά και σε εκατομμύρια σινεφίλ σε όλον τον κόσμο.

Κι αυτό, γιατί όπως αποκαλύπτουν πλέον οι συνάδελφοι της, δεν ήταν απλώς η πρώτη Μπολιγουντιανή σούπερσταρ, με αξεπέραστο υποκριτικό ταλέντο και τρομερές χορευτικές ικανότητες, αλλά και η πρώτη φεμινίστρια ηθοποιός στην Ινδία. 

«Ήταν η πρώτη που έκανε ένα μικρό ράγισμα στη "γυάλινη οροφή" και από εκεί άνοιξε τον δρόμο και για άλλες γυναίκες ηθοποιούς. Ήταν από τις λίγες που ήξερε πώς να αντιμετωπίσει την πατριαρχία»

Ξεκίνησε την καριέρα της στη βιομηχανία του θεάματος μόλις στην ηλικία των 4 ετών και έκτοτε άντεξε 5 δεκαετίες σε έναν σκληρό, σεξιστικό χώρο, όπως τα ινδικά κινηματογραφικά στούντιο, με περισσότερες από 300 ταινίες στο ενεργητικό της.

Από τις πιο επιδραστικές ταινίες της, οι θαυμαστές της -και ειδικά το γυναικείο κοινό- θεωρείται η "English Vinglish", καθώς στο σενάριο θιγόταν ανοιχτά η θέση της γυναίκας και της εργαζόμενη μητέρας στην ινδική κοινωνία... 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ