Η θλιβερή αλήθεια πίσω από τις φωτογραφίες σέξι εγκύων στο Instagram

6

Είναι από τα trends των τελευταίων ετών στο Instagram: celebrities και μοντέλα να φωτογραφίζονται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, με τέλειες -κατά τα λοιπά- αναλογίες, αν εξαιρέσει κανείς τη φουσκωμένη κοιλίτσα. 

Και ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτές είναι μη ρεαλιστικές απεικονίσεις της εγκυμοσύνης και κυρίως του γυναικείου σώματος στην πιο κρίσιμη περίοδο της ζωής του, μια στρατιά γυναικών μπαίνει στη διαδικασία όχι απλώς να πιστεύει αυτά τα πρότυπα, αλλά και να προσπαθεί να τα φτάσει. 

Όμως, η αλήθεια πίσω από αυτό το άγχος τη συγκεκριμένη στιγμή όπου την έγκυο θα έπρεπε να την ενδιαφέρει μόνο η δική της υγεία και του μωρού της είναι μάλλον θλιβερή. Όπως αποκαλύπτει η θεραπεύτρια Maggie Baumann υπέφερε από ανορεξία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, ακριβώς για να μοιάσει σ' αυτά τα πρότυπα... Και δεν είναι η μόνη. 

Σύμφωνα με τις στατιστικές ένα 7% των εγκύων πάσχουν από κάποια διατροφική διαταραχή κατά τη διάρκεια της κύησης, ενώ πλέον οι γυναικολόγοι συνιστούν αποχή από το Instagram, τουλάχιστον για 9 μήνες. 

Από την πλευρά της η δρ. Katrin Tiidenberg πέρασε έναν χρόνο, μελετώντας φωτογραφίες διάσημων και μη εγκύων στο Facebook και το Instagram για να συνειδητοποιήσει ότι αυτού του είδους η σεξουαλικοποίηση του γυναικείου σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει τόσο κοινωνικό όσο και ταξικό αντίκτυπο. 

"Όταν μια γυναίκα αντικρίζει αυτές τις μη ρεαλιστικές εικόνες και μετά τον εαυτό της, τείνει να θεωρεί ότι κάτι πάει λάθος με την ίδια, με την κοινωνική της τάξης και τον βαθμό πρόσβασης που μπορεί να έχει σε μία σειρά από ποιότητες ζωής". 

Όμως, δεν είναι έτσι, όλοι το ξέρουν αυτό, όπως και τις ανάγκες ενός σώματος που κυοφορεί. Και το ακόμη χειρότερο; Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, γυναίκες που έχουν αυτού του είδους το άγχος για την εξωτερική τους εμφάνιση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, τείνουν να έχουν μικρότερου βαθμού συναισθηματικό δεσμό με το μωρό τους... 

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ