Να, λοιπόν, και κάτι που απαγορεύεται δια ροπάλου στα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας

0

Συνήθως οι απαγορεύσεις αφορούν τους υπηκόους προς τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας της Αγγλίας και όχι το αντίστροφο.

Υπάρχει, ωστόσο και κάτι που δεν επιτρέπεται ούτε στη Βασίλισσα Ελισάβετ, ούτε στον πρίγκιπα Κάρολο, ούτε σε κανένα άλλο μέλος της οικογένειας. Και αυτό είναι το να δίνουν αυτόγραφα. 

Όσο κι αν παρακαλούν τα πλήθη των Βρετανών -ειδικά τα νεαρότερα και πιο δημοφιλή μέλη της οικογένειας- για ένα αυτόγραφο η απάντηση πρέπει να είναι (και είναι) αρνητική. Ο λόγος; Απλός.

Η υπογραφή ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας μπορεί εύκολα να πλαστογραφηθεί σε δημόσια έγγραφα ή οικονομικά ντοκουμέντα με ανυπολόγιστες συνέπειες. 

Έτσι, ενώ τους επιτρέπεται να φωτογραφίζονται, να χαιρετούν δια χειραψίας, να δέχονται λουλούδια και κάποτε δώρα, ακόμη και να αγκαλιάζουν τους υπηκόους τους, τα αυτόγραφα τους απαγορεύονται δια ροπάλου.

Μόνη εξαίρεση στα χρονικά έγινε το 2012 από τον πρίγκιπα Κάρολο, όταν υπέγραψε ένα αυτόγραφο σε θύμα φονικών πλημμυρών και πάλι η υπογραφή του ήταν "Κάρολος 2010".

Κατά τα λοιπά, σε όποιον τον έχει προσεγγίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια η ευγενής πλην σταθερή απάντηση του είναι "Συγνώμη, αλλά αυτό δεν μου επιτρέπεται"...

Βέβαια, κάποια από τα μέλη της οικογένειας -με εξαίρεση τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλτον- δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις selfies με υπηκόους, αν και η Βασίλισσα δεν είναι πολύ σύμφωνη μ' αυτό. 

Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει η ίδια κατά το παρελθόν, το να κοιτά την κάμερα και να... αυτοφωτογραφίζεται το θεωρεί ανάρμοστο και αγενές ειδικά σε δημόσιες εμφανίσεις που οι άνθρωποι την κοιτούν ή επιδιώκουν οπτική επαφή μαζί της.

Το ίδιο απωθητικές βρίσκει τις selfies και ο πρίγκιπας Χάρι, που τις θεωρεί μία μάλλον αφύσικη συνήθεια... 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM