Κάθε σεφ στον κόσμο πασχίζει για ένα άστρο Μισελέν - αυτός εδώ το επιστρέφει και το επιχείρημα του είναι σοβαρό

0

O Jérôme Brochot είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους Γάλλους σεφ. Το εστιατόριο που φέρει το όνομα του στην περιοχή Montceau-les-Mines λειτουργεί εδώ και 18 χρόνια. Τα 13 από αυτά κερδίζει το άστρο Μισελέν και υμνητικές κριτικές σε περιοδικά υψηλής γαστρονομίας και sites. Όμως, φέτος ο Brochot αποφάσισε να επιστρέψει πίσω το άστρο του. 

Όχι από αλαζονεία ή αδιαφορία. Ο λόγος είναι άλλος και είναι πολύ σοβαρός: στην πόλη που βρίσκεται το εστιατόριο του, η ανεργία έχει ξεπεράσει το 20%. Θα έπρεπε, λοιπόν, να αποφασίσει αν θα έριχνε τις τιμές για να εξακολουθεί να προσελκύει τον κόσμο ή αν θα έκλεινε το εστιατόριο απολύοντας τους υπαλλήλους του. 

Όπως λέει μαζί τους μοιράζεται ακόμη το πάθος για νόστιμα, ποιοτικά πιάτα, το πάθος για τη μαγειρική και την όμορφη πλευρά της ζωής. Όμως, δεν μπορεί να μην αντιμετωπίσει την αλήθεια κι αυτή είναι ότι οι μικρές επαρχιακές πόλεις της Γαλλίας βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στην ανεργία και την εξαθλίωση, με το επίσημο κράτος να κάνει το απόλυτο τίποτα γι' αυτήν την εξέλιξη. 

Το άστρο Μισελέν γι' αυτόν τον σεφ μπορεί να περιμένει. Προηγείται η διατήρηση της εργασίας των μικρών επιχειρήσεων, όπως το δικό του εστιατόριο... 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ