Χαρτομάντιλα και παλιές κάλτσες: Αυτά χρησιμοποιούν για να αντιμετωπίσουν την περίοδο τους φτωχές γυναίκες στη Βρετανία

0

H Tricia Chapman είναι μία από τις εκατοντάδες πάμπτωχες γυναίκες που προσπαθούν να επιζήσουν από τον χειμώνα του Ηνωμένου Βασιλείου κι από την ίδια τους τη γυναικεία φύση: η περίοδος για μια γυναίκα με μηδενικό εισόδημα είναι ένας πραγματικός εφιάλτης για τον οποίο γράφονται πολλά, χωρίς, όμως, να ευαισθητοποιείται κανείς.

Όπως εξηγεί η γυναίκα, εκείνες τις μέρες, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσει σερβιέτες, ταμπόν ή ακόμη και λίγο βαμβάκι, αναγκάζεται να χρησιμοποιεί φθαρμένα ρούχα, παλιά ζευγάρια κάλτσες και...χαρτομάντιλα, ενώ αναγκαστικά δεν βγαίνει από το σπίτι. Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις απ' άκρη σ' άκρη του Ηνωμένου Βασιλείου αγωνίζονται να δώσουν μία οριστική λύση σ' αυτό το πρόβλημα των άστεγων γυναικών που θέτει την υγεία τους σε κίνδυνο, κάθε στιγμή.

Αυτό τον εφιάλτη δεν τον ζει μόνο η Tricia. Τον βιώνουν πολλές άπορες γυναίκες στη Βρετανία, ενώ ως φαινόμενο ονομάζεται «περίοδος των φτωχών γυναικών». 

«Είναι τρομακτικό. Να ξέρεις ότι αιμορραγείς, ότι εξευτελίζεσαι και να μην υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις γι' αυτό. Έχω δει τον εαυτό μου για 4 συνεχόμενες μέρες να μη βγαίνει από το σπίτι, γιατί δεν γινόταν αλλιώς», εξηγεί η Tricia. Οι στατιστικές είναι ακόμη πιο τρομακτικές: μία στις 10 γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε κάποια φάση της ζωής της δεν θα είναι σε θέση να εξοικονομήσει τα χρειώδη του κάθε μήνα. 

Για τον λόγο αυτό, σε ένα κοινωνικό παντοπωλείο που έχει δημιουργηθεί στο Aberdeen γίνεται προσπάθεια, εκτός από τρόφιμα να συγκεντρώνεται κάθε μήνα στοκ αρκετό από σερβιέτες και ταμπόν, προκειμένου καμία γυναίκα να μη βιώνει ως εξευτελισμό μία φυσική λειτουργία του σώματός της. 

Το πραγματικά θλιβερό είναι ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό το πρόβλημα αυτό το αντιμετώπιζαν οι άστεγες. Τώρα ήρθε η σειρά ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και απλώς έχουν την... επιλογή να μείνουν σπίτι τους, για να κρύψουν μια ντροπή που δεν τους ανήκει. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM