Χωρίζουν ηλικιωμένο ζευγάρι για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια

Χωρίζουν ηλικιωμένο ζευγάρι για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια Facebook Twitter
3

Ο Herbert Goodine, 91 ετών, και η σύζυγός του, Audrey, 89, ενημερώθηκαν πριν από λίγες μέρες από τους υπεύθυνους του προγράμματος φροντίδας που τους παρακολουθεί στον Καναδά, ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν το σπίτι τους και να εισαχθούν σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της υγείας τους.

Όχι, όμως, στο ίδιο κέντρο και φυσικά όχι μαζί. Αυτή η δραματική αλλαγή στη ζωή του ηλικιωμένου ζευγαριού θα συμβεί αυτές τις μέρες -μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, δηλαδή- και είναι η πρώτη φορά στα 70 χρόνια της κοινής τους πορείας που δεν θα περάσουν μαζί τις γιορτές.  Την ιστορία έφερε στη δημοσιότητα η κόρη του ζευγαριού που έγραψε στο Facebook ακριβώς αυτά που της είπε η μητέρα της.

«Μιλώντας στους γονείς μου χθες, άκουσα τη μητέρα μου να σιγοκλαίει και ο πατέρας μου ήταν στην ίδια κατάσταση», έγραψε η Dianne Phillips, «η μητέρα μου μου είπε "τα Χριστούγεννα τελειώνουν για εμάς φέτος θα είναι τα χειρότερα που ζήσαμε ποτέ. Γιατί δεν μπορούσαν τουλάχιστον να περιμένουν να περάσουν οι γιορτές;"». Το post της μέχρι στιγμής έχει αναπαραχθεί περισσότερες από 15.000 φορές. Βέβαια, μέσω Facebook απάντησε και το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων.

Χωρίζουν ηλικιωμένο ζευγάρι για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια Facebook Twitter

«Από τη στιγμή που ένας πολίτης βρεθεί πέρα από το επίπεδο φροντίδας που η κοινωνική μας υπηρεσία μπορεί να προσφέρει, πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανονισμούς που το Κράτος έχει θέσει. Σ' αυτό το σημείο ο νόμος είναι πάνω από εμάς και η παραβίαση του σημαίνει ότι κάποιος από τους λειτουργούς μας χάνει την άδεια του. Η απόφαση έχει ληφθεί και σ' αυτό το σημείο δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο», έγραψε εκπρόσωπος της Πρόνοιας στο κοινωνικό δίκτυο. 

Αυτό σημαίνει ότι την Παρασκευή, το ζευγάρι χωρίζεται και ετοιμάζεται για πρώτα μοναχικά του Χριστούγεννα μετά από 70 χρόνια κοινής ζωής και χωρίς τίποτα και κανείς να μπορεί να αναστρέψει αυτή την εξέλιξη.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
"Η απόφαση έχει ληφθεί και σ' αυτό το σημείο δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο".Άκαμπτο το Σύστημα και οι νόμοι που υποτίθεται ότι φτιάξαμε για να εξυπηρετήσουν τον άνθρωπο και όχι ρομποτάκια ούτε το ανάποδο.