Έξι μήνες μετά την τραγωδία στον Πύργο Γκρένφελ οι επιζήσαντες παραμένουν πρακτικά άστεγοι

0

Περίπου 205 οικογένειες, τα μέλη των οποίων επέζησαν από την εφιαλτική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ, έπρεπε να αναζητήσουν σπίτι, αμέσως μετά. Ωστόσο, 6 μήνες μετά, μόνο 45 από αυτές τις οικογένειες κατάφεραν να βρουν μόνιμη κατοικία. Ο 20χρονος Tiago Alves, δεν ανήκει σ' αυτές τις τυχερές περιπτώσεις. Το τελευταίο 6μηνο ζει σε ξενοδοχείο και απλώς συμπληρώνει αιτήσεις και αναζητά σπίτι μέσα από τη λίστα που προσφέρει η Πολιτεία με σειρά προτεραιότητας στους ανθρώπους που πρακτικά έμειναν στον δρόμο μετά την πυρκαγιά. 

«Δεν παραπονιέμαι. Γνωρίζω ότι υπάρχουν άλλοι σε πολύ χειρότερη θέση από 'μένα. Δεν περίμενα να είμαι ο πρώτος που θα επιλεγεί για την προσφορά μιας κατοικίας, αλλά, να, απλώς καθυστερεί πολύ η όλη διαδικασία. Βασικά νομίζω ότι η Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται. Γι' αυτούς είμαστε απλώς αριθμοί σε μερικά χαρτιά», λέει ο νεαρός. Και δεν είναι ο μόνος. Πολλοί εδώ και καιρό συμπληρώνουν αιτήσεις και περιμένουν τη σειρά τους για να μετακομίσουν σε ένα σπίτι και να μπει πάλι η ζωή τους σε σειρά. 

Από την πλευρά τους οι αρχές του Τσέλσι και του Κένσινγκτον διαβεβαιώνουν ότι κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την ομαλή μετεγκατάσταση των ανθρώπων που επλήγησαν από τη φωτιά σε κανονικά σπίτια... 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ