Ακόμη δεν ανέλαβε τα ηνία του Vanity Fair η Radhika Jones και έπεσε θύμα κριτικής για τις ενδυματολογικές επιλογές της

0

Για τη θέση του αρχισυντάκτη του Vanity Fair έριζαν πολλοί, δημοφιλείς και προσοντούχοι. Ο όμιλος Condé Nast, ωστόσο, προτίμησε να εμπιστευθεί τη θέση σε σίγουρα χέρια και για την ακρίβεια σ' αυτά της Radhika Jones. Η ινδο-αμερικανή έμπειρη συντάκτρια με θητεία σε νευραλγικές θέσεις του ΤΙΜΕ, των New York Times και του Paris Review προτιμήθηκε για την επιτυχημένη προϋπηρεσία της, για τις γνώσεις και τις γνωριμίες της και για τις σπουδές της (αριστούχος του Χάρβαρντ, γαρ). Όμως, φαίνεται ότι όλα αυτά δεν είναι αρκετά, αν δεν ξέρεις να ντύνεσαι ή δεν θέλεις να εναρμονιστείς με το περιβάλλον μέσα στο οποίο καλείσαι να εργαστείς και να επιβληθείς. 

H Jones δεν πρόλαβε να αναλάβει τα ηνία του κορυφαίου γυναικείου περιοδικού και ξαφνικά βρέθηκε στο στόχαστρο, εξαιτίας των ενδυματολογικών επιλογών της. Πού ακούστηκε «μεγάλη γυναίκα, αρχισυντάκτρια πλέον ενός τέτοιου περιοδικού να τολμά να εμφανίζεται σε event με καλσόν το οποίο φέρει prints από κινούμενα σχέδια», οργίαζαν οι χρήστες των social media, αλλά και αρκετοί συνάδελφοι της. Όμως, υπήρξαν και αποθεωτικά σχόλια για τον τρόπο που αυτή η γυναίκα επέλεξε να είναι ο εαυτός της, χωρίς να επιτρέψει σε κανέναν να της πει πώς θα κινηθεί και τι θα φορέσει.

Η συνέχεια σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον, τόσο για τις αντιδράσεις (και τις εμφανίσεις) της νέας αρχισυντάκτριας του κραταιού περιοδικού, όσο και για τις εκφάνσεις του σεξισμού, που τελικά έχει πολλά πρόσωπα. 

Ακόμη δεν ανέλαβε τα ηνία του Vanity Fair η Radhika Jones και έπεσε θύμα κριτικής για τις ενδυματολογικές επιλογές της Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ