Τα ερείπια της Μοσούλης

Τα ερείπια της Μοσούλης Facebook Twitter
Μια κατεστραμμένη γέφυρα στη Μοσούλη
0

Υπήρξε συγκίνηση και χαιρετισμοί της Δύσης όταν έγινε γνωστή η απελευθέρωση της Μοσούλης. Αυτό όμως που αντίκρυσαν τελικά οι Ιρακινοί στρατιώτες δεν ήταν πόλη, αλλά ένας σωρός ερειπίων. Γκρεμισμένα σπίτια, κομμένες γέφυρες, ανασκαμμένοι δρόμοι. Απόλυτη καταστροφή. Η ανακατάληψη της δεύτερης πόλης του Ιράκ, που είχε γίνει το μεγαλύτερο προπύργιο του ΙΚ, είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της Βαγδάτης έναντι του ΙΚ από τότε που η εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση κατέλαβε το 2014 τεράστιες εκτάσεις του ιρακινού εδάφους.Σύμφωνα με το Reuters, μπροστά στο φάσμα της προδιαγραφόμενης ήττας οι τζιχανιστές που είχαν εγκλωβιστεί στην πόλη της Μοσούλης άρχισαν να πέφτουν στον ποταμό Τίγρη προκειμένου να γλιτώσουν από τις ειδικές δυνάμεις του Ιράκ που τους καταδίωκαν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Διεθνή / Ο (συγκινητικός) λόγος του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, που μεταδόθηκε στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ σήμερα Μεγάλη Πέμπτη για την εκκλησία της Αγγλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ