Πώς είναι να είσαι η κόρη του Stephen Hawking;

0

Για όλον τον κόσμο, ο Stephen Hawking είναι ο κορυφαίος θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος και συγγραφέας, ένας προφήτης της επιστήμης... Για την κόρη του Lucy, δημοσιογράφο και λογοτέχνη, είναι ο πατέρας της, ένας γενναίος άνθρωπος που "όργωνε" το Κέμπριτζ με το αναπηρικό αμαξίδιο του, ατρόμητος και ασταμάτητος μπροστά στο πρόβλημα υγείας του που από νεαρή ηλικία τον καθήλωσε, ωστόσο, δεν τον λύγισε.

Η Lucy Hawking σε μία από τις σπάνιες εξομολογήσεις της για το πώς είναι να ζεις με αυτό τον σπουδαίο άνθρωπο αποκαλύπτει ότι από μικρή ακόμη θυμάται το σπίτι τους γεμάτο κόσμο να κρέμεται κυριολεκτικά από τα χείλη του επιστήμονα. "Ο πατέρας μου ήταν ο άνθρωπος που μπορούσε να απαντήσει απλά και κατανοητά την κάθε ερώτηση.

» Όταν κάποτε ο γιος μου στα 8 του χρόνια τον ρώτησε τι θα του συνέβαινε αν έμπαινε σε μία μαύρη τρύπα, ο μπαμπάς του είπε με φυσικότητα "θα γινόσουν σπαγκέτι". Τα πιτσιρίκια τον κοίταγαν ενθουσιασμένα, γιατί τους είχε εξηγήσει με ελάχιστες λέξεις αυτό ακριβώς που θα γινόταν", λέει η Lucy Hawking.

Για εκείνη, όμως, θα είναι για πάντα ο άντρας που δεν κάμφθηκε από τις δυσκολίες, που πάντα αναζητούσε τρόπους για να επικοινωνήσει τις ιδέες του και να μείνει σε επαφή με τον κόσμο, που δημιούργησε οικογένεια και καριέρα και που ποτέ δεν έχασε το χιούμορ του! 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM