Μη βιαστείτε να γελάσετε μ' αυτή τη μπαλαρίνα

4

Υπάρχει μια κοπέλα που το θάρρος, η σπάνια ασθένεια που αντιμετωπίζει και η αγάπη της για το μπαλέτο την έκαναν να σπάσει όλα τα στερεότυπα και με τον τρόπο της να ντροπιάσει όλους τους θλιβερούς οπαδούς του body shaming. H Lizzy Howell δίνει τη δική της μάχη με ένα σπάνιο σύνδρομο που πλημμυρίζει το κρανίο της με υγρό γύρω από τον εγκέφαλο της και μελλοντικά μπορεί να της προκαλέσει τύφλωση και σοβαρές κινητικές διαταραχές. Γι' αυτό η 16χρονη εδώ και χρόνια κυνηγάει το όνειρο της, το μπαλέτο, χωρίς να ντρέπεται για το σώμα της και δείχνει ότι το πώς πρέπει να μοιάζει μια μπαλαρίνα είναι κάτι πολύ, πολύ σχετικό. Αν αγαπάς και ξέρεις αυτό που κάνεις μπορείς να γίνεις έμπνευση για πολλούς κι ας βιάζονται κάποιοι να γελάσουν με τις φωτογραφίες της... 

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δεν πιστεύω ότι πρέπει να αποδεχτούμε τη παχυσαρκία ως κάτι φυσιολογικό και υγιές. Εξαιρώντας τα άτομα που είναι παχύσαρκα λόγω κάποιας ασθένειας (όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση), τα άτομα που είναι παχύσαρκα λόγω υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού και έλλειψης άσκησης πρέπει να τα ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ να επιστρέψουν σε ένα υγιές τρόπο ζωής.Με το να λέμε ότι είναι φυσιολογικό, δε τους βοηθάμε αντιθέτως τους σκοτώνουμε στη κυριολεξία. Φυσικά και δεν εννοώ να τους βρίζουμε, η εξάλλειψη της παχυσαρκίας είναι ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο η κυβέρνηση του κράτους μπορεί να ελέγξει με νόμους και καμπάνιες.Η παχυσαρκία δεν πρέπει να προστατεύεται, αλλά να εξαλειφθεί. Είναι ασθένεια.
Κανένας ποτέ δεν ζήτησε να αποδεχτούμε την παχυσαρκία ως κάτι το υγιές αλλά να αποδεχτούμε τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτή, δηλαδή να μην τους βλέπουμε διαφορετικούς και τους κοροϊδεύουμε.Δεν επέλεξαν να είναι παχύσαρκοι(πολλοί δυστυχώς προέρχονται από οικογένειες παχύσαρκων και είναι από μικρά παιδιά παχύσαρκοι) και ούτε περνάνε ωραία με αυτή τους την κατάσταση.Ας μην το κάνουμε και εμείς χειρότερα.Το γεγονός ότι είναι ασθένεια τονίζει ακόμα περισσότερο την ανάγκη να προσέχουμε πώς τους φερόμαστε και να μην τους αποκλείουμε από την εργασία, τις ασχολίες,την κοινωνική μας ζωή και γενικότερα την καθημερινότητα. Αν αποκλείονται, περιπαίζονται και απομονώνονται, πώς θα παλέψουν για την υγεία τους;Και αν προσπαθήσουν να χάσουν κιλά,θα το κάνουν με το σωστό υγιεινό τρόπο ή θα βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να γίνουν γρήγορα αποδεκτοί από το σύνολο; Το κοριτσάκι της περίπτωσης αυτής θα αποτελεί σίγουρα αντικείμενο γέλιο για πολλούς που δεν ξέρουν την κατάστασή της και οι οποίοι σίγουρα θεωρούν ότι ο χορός και το μπαλέτο είναι μόνο για αδύνατους ανθρώπους, χωρίς καν να σκέφτονται ότι κάνει κάτι πολύ καλό για την υγεία της.Οπότε, το σημαντικό είναι, και αυτό που ζητάνε όλες οι καμπάνιες αποδοχής, να προστατεύσουμε τους ανθρώπους και όχι την ασθένεια. Και επειδή ακριβώς είναι ασθένεια, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ακριβώς όπως και οι άλλες ασθένειες...Υ.Γ.: Από περιέργεια, τι εννοείτε όταν λέτε ότι το κράτος μπορεί να με ελέγξει με νόμους την παχυσαρκία;Με καμπάνιες ναι αλλά με νόμους πώς;;
Νόμοι κατά της παχυσαρκίας είναι για παράδειγμα να απαιτείς απο αλυσίδες fast food να αναγράφουν τις θερμίδες κάθε προϊόντος στον κατάλογο, έτσι ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει πόσες θερμίδες καταναλώνει. Αυτός ο νόμος υπάρχει στην Αμερική, και είναι μέρος της εκστρατείας της κυβέρνησης κατά της παχυσαρκίας.
Με νόμους;;;Τι εννοείτε;;;Κάντε μας και παράνομους τώρα να τρελαθώ εντελώς!Πάμε και στην ουσία τώρα.Φτάνει πια σε όλα τα παρόμοια θέματα να σκάει μύτη το δήθεν καλοπροαίρετο σχολιάκι για την υγεία.Ακόμη και αν ισχύει το καλοπροαίρετα είναι αχρείαστο.Χοντροί είμαστε και ουχί ηλίθιοι.Ο καθένας ξέρει πολύ καλά και σίγουρα πολύ καλύτερα από το κάθε άγνωστο που θα σχολιάσει το πρόβλημα του και πως να το αντιμετωπίσει.Βοήθεια και στήριξη ο καθένας χρειάζεται από τους δικούς του ανθρώπους ότι και αν είναι αυτό που αντιμετωπίζει.Επίσης μη μπερδεύεται τους όρους φυσιολογικό και υγιές.Ουσιαστικά είναι το ίδιο. σε αυτή τη περίπτωση.Η μόνη κατηγορία μου το πάχος δεν είναι φυσιολογικό είναι η υγεία.Σε όλα τα υπόλοιπα είναι όσο φυσιολογικό είναι οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό.Ότι δηλαδή όλοι οι ανεγκέφαλοι που σχολιάζουν το κάθε χοντρό/ή νοιάζονται για τη υγεία του.Μη κοροϊδευόμαστε απλά είναι εύκολος στόχος για όποιον θέλει ή να γελάσει ή να αμπελοφιλοσοφίσει με θέματα που γνωρίζει ελάχιστα.Όπως και να'χει γενικό το σχόλιο όχι προσωπικό.Αυτοί οι νόμοι με σκάλωσαν.