Μουσουλμάνες σφίγγουν τα χέρια τους και τιμούν τους νεκρούς της επίθεσης στη γέφυρα του Ουέστμινστερ

Μουσουλμάνες σφίγγουν τα χέρια τους και τιμούν τους νεκρούς της επίθεσης στη γέφυρα του Ουέστμινστερ Facebook Twitter
1

Δεκάδες μουσουλμάνες γυναίκες συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι στη γέφυρα του Ουέστμινστερ και με τα χέρια τους πιασμένα απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα της επίθεση στο Λονδίνο. Οι γυναίκες, πολλές από τις οποίες φορούσαν μπλε μαντίλες και ρούχα επιλέγοντας το χρώμα που συμβολίζει την ειρήνη, ενώθηκαν με αρκετούς ακόμη υποστηρικτές της κίνησής τους και τήρησαν σιγή πέντε λεπτών όταν το Big Ben σήμανε ώρα 16:00. Η πρωτοβουλία διοργανώθηκε από το Women's March και αφορμή ήταν η viral φωτογραφία μιας νεαρής μουσουλμάνας που προκάλεσε αντιδράσεις με την παρερμηνεία της. Η γυναίκα είχε απαθανατιστεί μπροστά από έναν τραυματία την ημέρα της επίθεσης και η φωτογραφία της κυκλοφόρησε από αντι-ισλαμικά μίντια με ισχυρισμούς πως έδειχνε αδιάφορη για τον χτυπημένο άνθρωπο πίσω της.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μακάρι όλοι οι Μουσουλμάνοι που διαφωνούν με αυτές τις πρακτικές να κάνανε κάτι ανάλογο κάθε φορά που συμβαίνει κάτι. Άλλωστε η δική τους φωνή έχει πολύ πιο βαρύνουσα σημασία από οποιοδήποτε άλλον που απλώς υποστηρίζει το δικαίωμα στη διαφορετικότητα ή στην ανεξιθρησκεία κλπ. Μπράβο τους και μακάρι να γίνουν παράδειγμα και για όλους Μουσουλμάνους.