Σταθερά μειωμένες οι προσφυγικές ροές στα νησιά - Μηδενικές οι αφίξεις προσφύγων στη Λέσβο

Σταθερά μειωμένες οι προσφυγικές ροές στα νησιά - Μηδενικές οι αφίξεις προσφύγων στη Λέσβο Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Σταθερά μειωμένες παραμένουν οι ροές προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, χθες, Κυριακή του Πάσχα, και μέχρι σήμερα το πρωί στη Λέσβο δεν αποβιβάστηκε κανένας πρόσφυγας.

Αυτή είναι είναι η τέταρτη διαδοχική ημέρα που δεν υπήρξαν αποβιβάσεις στη Λέσβο. Στη Χίο χθες αποβιβάσθηκαν 52 άτομα και στη Σάμο 12.

Τις τελευταίες 10 μέρες, από τις 21 Απριλίου και μέχρι σήμερα το πρωί, έφτασαν στη Λέσβο συνολικά 179 άτομα, στη Χίο 227 και στη Σάμο 135.

Εγκλωβισμένοι, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, καταγεγραμμένοι στα hot spots των τριών νησιών, ζουν σήμερα 7.044 άτομα.

Συγκεκριμένα, στα νησιά βρίσκονται καταγεγραμμένoι: Στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο 4.020, στη Χίο 2.265 και στη Σάμο 759. Στα παραπάνω στοιχεία των hot spots δεν συμπεριλαμβάνονται 270 άτομα που έχουν μετακινηθεί στη Λέρο, 270 από τη Χίο και 120 από τη Λέσβο.

Επίσης, περίπου 2.000 από τους 7.044 διαμένουν σε ανοικτές δομές, τόσο στη Χίο όσο και στη Μυτιλήνη, επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες ή έχουν αφεθεί ελεύθεροι αφού έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου και μετά την παρέλευση 25ημέρου δεν έχουν λάβει απάντηση.

Επίσης, στα νησιά σε ανοικτές δομές, εκτός hot spots ζουν άλλοι 300 πρόσφυγες που εισήλθαν στην Ελλάδα πριν από την 20ή Μαρτίου και έχουν κι αυτοί εγκλωβιστεί αφού δεν επιθυμούν να φύγουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM