Τι λέει ο Έλληνας ψαράς που παραλίγο να συλληφθεί από Τούρκους

Τι λέει ο Έλληνας ψαράς που παραλίγο να συλληφθεί από Τούρκους Facebook Twitter
0

Για το επεισόδιο με τους Τούρκους στις Οινούσσες μίλησε στο enikos.gr ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού «Άγιος Δημήτριος», Ευάγγελος Κουνενής, που χθες παρα λίγο να συλληφθεί από Τούρκους με το επιχείρημα ότι βρισκόταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής που έπλεε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, πολύ κοντά στις Οινούσσες ζήτησε από μία ελληνική μηχανότρατα να σταματήσει το ψάρεμα και να φύγει, με το επιχείρημα ότι βρισκόταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Όταν ο Έλληνας ψαράς δεν υπάκουσε στο αίτημα της τουρκικής ακτοφυλακής, τα μέλη του πληρώματος απείλησαν να το συλλάβουν. Στο σημείο έσπευσε η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Κραταιός» η οποία κάλεσε την τουρκική ακταιωρό να απομακρυνθεί.

«Με πήρε τηλέφωνο ο καπετάνιος και μου είπε: 'Αφεντικό, έχουμε πρόβλημα σοβαρό με έναν Τούρκο...» αναφέρει, ο Ευάγγελος Κουνενής. «Επαναστάτησα την ώρα εκείνη γιατί ξέρω. Είμαι πολλά χρόνια στη δουλειά. Απ' το 1968 είμαι στη δουλειά αυτή. Λέω, ειδοποιήστε το Λιμεναρχείο να δούμε τι θα γίνει... Καλά που πήγε το πολεμικό εκεί εγκαίρως και είχαν διαπραγματεύσεις περίπου δύο ώρες. Γιατί το πλωτό τους είπε βίρα και ελάτε μέσα. Με ποιο δικαίωμα να πάει μέσα το σκάφος;» προσθέτει.

 

Ο ίδιος καταγγέλει μάλιστα αδιαφορία από την πλευρά της πολιτείας, καθώς όπως σημείωσε: «Συμβαίνουν συχνά τέτοια περιστατικά». «Τι νόμοι υπάρχουν; Πώς θα δουλέψω εγώ το σκάφος μου σε ένα σημείο εκεί κοντά; Δεν θα φοβάμαι...; Τι κάνει η Ελλάδα;» σημείωσε ο κ. Κουνενής. «Έρχονται Τούρκοι και δουλεύουν στα ελληνικά ύδατα και δεν τους πειράζει κανένας και εμείς φεύγουμε και κυνηγάμε τους Τούρκους από πίσω» συμπλήρωσε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM