Για τις ΗΠΑ βάζει πλώρη η "Ρομποτοσυμμορία" του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής

Για τις ΗΠΑ βάζει πλώρη η "Ρομποτοσυμμορία" του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής Facebook Twitter
1

Η «Ρομποτοσυμμορία» του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, απαρτίζεται από δέκα μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι κατέκτησαν το πρώτο βραβείο καινοτόμου λύσης και την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FLL που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη.


Η τιμητική πρωτιά, με την ιδέα της κατασκευής ενός κάδου ανακύκλωσης που κάνει αυτόματα τον διαχωρισμό των υλικών, χάρισε στα μέλη της «Ρομποτοσυμμορίας» μία μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο Αρκάνσας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό FLL που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 22 Μαΐου. Προϋπόθεση, βέβαια, για να εξαργυρώσουν οι μαθητές τη μεγάλη αυτή επιτυχία είναι να βρουν από χορηγούς τα απαραίτητα χρήματα, που αντιστοιχούν στα έξοδα του ταξιδιού και της διαμονής τους στην Αμερική.

Την συνδρομή του για αυτόν τον σκοπό, με τη χορήγηση ενός ποσού της τάξεως των 3.000 ευρώ, προτίθεται να παράσχει ο Δήμος Κομοτηνής. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος προτίθεται να επιχορηγήσει με το ποσό αυτό τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, που έχει αναλάβει την προσπάθεια της συγκέντρωσης χορηγιών και την οριστική σχετική απόφαση θα κληθούν να πάρουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης.

Σημειώνεται, ότι στον ίδιο διαγωνισμό είχε διακριθεί μία ακόμα ομάδα μαθητών από το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής, οι RoboTrainers Reloaded. Οι 7 μαθητές που απαρτίζουν την ομάδα κέρδισαν το βραβείο αξιοπρεπή επαγγελματισμού και κατέκτησαν την έκτη θέση στη γενική κατάταξη, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο το εισιτήριο για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στην Τενερίφη της Ισπανίας, από τις 4 έως τις 6 Μαΐου. Ο Δήμος Κομοτηνής εξετάζει το ενδεχόμενο να συμβάλλει και σε αυτήν την περίπτωση στην κάλυψη των εξόδων της μαθητικής αποστολής.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ευτυχώς υπάρχει και αυτη η Ελλάδα! Μπραβο παιδιά , μας κάνετε να αισθανόμαστε περήφανοι!Ελπίζω κάποτε η δημιουργικότητα σας να μπορέσει να ανθίσει σε αυτο τον τόπο, που προς το παρόν ευνοεί μόνο την μετριότητα και την δυσώδη κομματοκρατία