Δημοσίευμα του Οbserver γράφει για άνδρες που δίνουν 10 ευρώ για σεξ με πρόσφυγες και για φούρνο που στα περισσεύματα ρίχνει χλωρίνη

Δημοσίευμα του Οbserver γράφει για άνδρες που δίνουν 10 ευρώ για σεξ με πρόσφυγες και για φούρνο που στα περισσεύματα ρίχνει χλωρίνη Facebook Twitter
SOOC
9

"Το Σάββατο, ένας μεγαλόσωμος, μεσήλικος άνδρας βγάζει βόλτα τον μικρόσωμο σκύλο του. Ένα αγόρι από το Αφγανιστάν τον δείχνει στον νέο του φίλο Abdul Waris λέγοντας "Αυτός είναι ένας από εκείνους που έρχονται εδώ το βράδυ".

 

Τα μάτια του Abdul ανοίγουν διάπλατα. "Είναι εντάξει. Δε θέλουν ανήλικους - παίρνουν τους νέους άνδρες που πάνε οικειοθελώς στα σπίτια τους, κάνουν ντους και πληρώνονται 10 ή 15 ευρώ για σεξ. Κάποιοι, όσοι έχουν ξεμείνει από χρήματα πάνε", γράφει το δημοσίευμα του Observer που τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί συζητήσεις, αλλά και αντιδράσεις.

Ο Observer παρουσιάζει την κατάσταση στην Ελλάδα όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες μέρες και επικαλείται μαρτυρίες από πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην πλατεία Βικτωρίας. Στο δημοσίευμα υπάρχουν θετικές στιγμές συμπαράστασης, αλλά και πολλές περιγραφές αθλιότητας όπως η παραπάνω.

Σε ένα άλλο σημείο της ανταπόκρισης, ο μικρός Abdul περιγράφει πώς ζώντας στην πλατεία Βικτωρίας έχει μάθει ποιος ιδιοκτήτης καφέ θα τον αφήσει να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα αν πληρώσει για έναν καφέ, και ποιος δεν θα τον αφήσει να πλησιάσει με μόνη λύση να μένει αυτή του δέντρου ή ενός θάμνου.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στο περιστατικό με την απόπειρα αυτοκτονίας των δύο προσφύγων την περασμένη εβδομάδα και αναφέρει πως ο μικρός πρόσφυγας λέει πως τους είπαν πως ο ένας από τους δύο πέθανε. Ωστόσο και οι δύο άνθρωποι νοσηλεύτηκαν και είναι ζωντανοί. 

Μια άλλη μαρτυρία Ελληνίδας που φέρνει ψωμί στους πρόσφυγες, φέρεται να περιγράφει πως κάποιοι φούρνοι της δίνουν όσα προϊόντα περισσεύουν, αλλά κάποιοι άλλοι ρίχνουν χλωρίνη στο ψωμί που μένει και πετιέται στα σκουπίδια: "Οι περισσότεροι φούρνοι μου δίνουν όσα θα πετούσαν. Σε κάποιους πρέπει να λέω πως τα θέλω για την οικογένειά μου. Ενας μπάσταρδος εδώ στη γωνία ρίχνει χλωρίνη στο ψωμί που πετάει" λέει.

Ο Observer γράφει πως την ώρα που η γυναίκα τους μιλά, ένας ηλικιωμένος Κούρδος την πλησιάζει και της δείχνει το αφτί του και εκείνη του δίνει μία κρέμα. Τον έχει δαγκώσει κάποιο τρωκτικό ενώ κοιμόταν. Από την πλατεία έχουν απομακρυνθεί οι τουαλέτες, για να αποθαρρύνονται οι πρόσφυγες. Αλλά οι πρόσφυγες δεν έχουν πού αλλού να πάνε.

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
το ρεπορτάζ είναι δυσφημιστικό γιατί όλοι ξέρουμε ότι ποτέ δεν γίνονταν τέτοια πράγματα στη Βικτώρια - πάμε γαϊδαράκο μου να πετάξουμε μακρυά από τους κακιασμένους βρετανούς...
Δεν ντρέπονται λίγο.Για την βοήθεια που παρέχει ο Ελληνικός λαός για αυτούς τους ανθρώπους έχουν γράψει κανένα άρθρο;άλλά δεν συμφέρει γιατί σε όλα τα άλλα μπορεί να έχουμε αποτύχει αλλά έχουμε ανθρωπιά έχουμε ακόμα.
Γιατί τόση πρεμούρα από τον pacman2, για το αν αληθεύει το δημοσίευμα; Δεν είναι κάτι τόσο παράλογο, δυστυχώς πολλοί φούρνοι ρίχνουν χλωρίνη και όχι μόνο για τους πρόσφυγες-αυτό είναι νέο φαινόμενο-αλλά και για τους ήδη υπάρχοντες άστεγους.Επίσης, εδώ έχουν εξαφανιστεί 15.000 προσφυγόπουλα στην Ευρώπη, που νομίζετε πως πήγαν αν όχι για trafficking και σεξουαλική εκμετάλλευση ή ακόμη χειρότερα για εμπορία οργάνων; Υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται άλλους ανθρώπους, δεν ζούμε σε μια ιδανική κοινωνία. Είναι πολύ πιθανό να δίνουν 10-15 ευρώ για σεξ, σε τέτοιες καταστάσεις απεριόριστης ανθρωπιστικής κρίσης.Αλλά όχι...Εμείς είμαστε Έλληνες και αξίζουμε Nobel, είμαστε οι καλύτεροι όλων, οι πιο ανθρωπιστές.Και μετά...πέσαμε από το ροζ συννεφάκι μας.
Ή πρεμούρα αγαπητή μου είναι για κάτι που λέγεται δημοσιογραφική έρευνα, διασταύρωση πηγών και αποδείξεις. Δε περίμενα τον Observer για να μάθω ότι υπάρχουν σκατάνθρωποι εκεί έξω αλλά το 'ένας μαλάκας ρίχνει χλωρίνη στα ψωμιά' δεν είναι είδηση.