Οι πρώτες αναφορές για την κατάσταση στην Ηλεία μετά τα 5,2 Ρίχτερ

Οι πρώτες αναφορές για την κατάσταση στην Ηλεία μετά τα 5,2 Ρίχτερ Facebook Twitter
0

«Είναι υπερβολικά νωρίς για να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός», είπε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας στην ΕΡΤ για τη δόνηση 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ηλεία και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι ο δομημένος ιστός της Ηλείας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας αντέχει σε πολύ μεγαλύτερους σεισμούς, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Ο καθηγητής επεσήμανε επίσης πως όλα τα επιστημονικά επιτελεία μελετούν  και καταγραφούν στενά το φαινόμενο.

Την ίδια ώρα, μικρές υλικές ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού καταγράφονται, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπερειφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι ζημιές έχουν καταγραφεί σε σπίτια των κοινοτήτων Φρίξα, Διάσελο, Γρέκα, αλλά και στην πόλη της Κρέστενας και αφορούν κυρίως σε πτώσεις σοβάδων.

Οι πρώτες αναφορές για την κατάσταση στην Ηλεία μετά τα 5,2 Ρίχτερ Facebook Twitter
Φωτογραφία από κατάστημα-σούπερ μάρκετ στην Ανδρίτσαινα - patrisnews.com

Επίσης, υπάρχουν αναφορές για κατολισθήσεις στην εθνική οδό Πύργου - Τρίπολης στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο νωρίς το πρωί θα αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμους Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Ζαχάρως.

Επίσης, αύριο το πρωί, κλιμάκια μηχανικών αναμένεται να επισκεφθούν κοινότητες των δύο προαναφερόμενων δήμων, για να κάνουν ελέγχους σε σπίτια και δημόσια κτίρια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM