Oι αγρότες δίνουν συνέντευξη για να εξηγήσουν γιατί έρχονται στην Αθήνα

Oι αγρότες δίνουν συνέντευξη για να εξηγήσουν γιατί έρχονται στην Αθήνα Facebook Twitter
Menelaos Michalatos / SOOC
2

Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ θα δώσει στις 10 το πρωί η Επιτροπή των Μπλόκων με γενικό θέμα «γιατί ερχόμαστε στην Αθήνα, τι διεκδικούμε και γιατί».

Την ίδια ώρα οι αγρότες ετοιμάζονται να κατέβουν στην πρωτεύουσα με την κυβέρνηση να προειδοποιεί πάντως ότι δεν θα επιτρέψει στα τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα και να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα. Οι αρχές αναμένεται να εκμεταλευτούν το νόμο που απαγορεύει την κίνηση των τρακτέρ, σε οποιοδήποτε σημείο εκτός των χωραφιών.

 Η αστυνομία θα ενισχύσει αρχικά τις δυνάμεις της στα κατά τόπους μπλόκα των αγροτών ενώ αστυνομικά μπλόκα θα στηθούν στα διόδια των Αφιδνών και στην Ελευσίνα. Για να αποτραπεί να πλησιάσουν τα τρακτέρ την Αττική μέσω εναλλακτικών διαδρομών θα υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας στην περιοχή του Χαϊδαρίου, του Αλίμου και στο Σταυρό ενώ αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται και στο λιμάν του Πειραιά. Το τελευταίο μπλόκο της αστυνομίας θα είναι στην αρχή της Συγγρού και ειδικότερα στο ύψος των Στύλων του Ολυμπίου Διός. Από τα λιμάνια της Κρήτης και της Μυτιλήνης δεν θα επιτραπεί η αναχώρηση τρακτέρ.

Στις 10.30 συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ο Πρωθυπουργός να ανακοινώσει νέα πρόταση προς τους αγρότες, ακόμη και με διάγγελμα.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πολύ καλά θα κάνουν οι αγρότες και θα κατεβούν στην Αθήνα. Ελλάδα = Αθήνα. Ο κόσμος να χαλάει εκτός Αττικής, το κράτος σφυρίζει αδιάφορα. Μόνο για την Αθήνα νοιάζεται. Αλόμη και η Γεροβασιλείου που μυρίζει στάνη και γιδίλα από 10 χλμ μακριά, βγήκε και τσίριζε να μείνουν οι αγρότες μακριά από την Αθήνα. Στην Αθήνα, παλικάρια, στην Αθήνα. Εκεί όπου θα τσούξουν κώλοι. Αν δεν πάτε στην Αθήνα το κράτος (κυβέρνηση και ΜΜΕ) θα σας θεωρεί κάτι γραφικά ούγκανα.