Πανελλαδικές 2016: Ανακοινώθηκαν οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής

Πανελλαδικές 2016: Ανακοινώθηκαν οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Από την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, έως και τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, μπορούν να υποβάλουν αίτηση όσοι μαθητές γενικών και επαγγελματικών λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαιδευση.

Η προθεσμία είναι αποκλειστική και αφορά όλους τους υποψήφιους, είτε θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις με το νέο σύστημα, είτε με το παλιό-καταργούμενο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τις επόμενες μέρες θα σταλούν στα λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης. Ο υποψήφιος θα μπορεί να προμηθεύεται την αίτηση - δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το λύκειό του. Στη συνέχεια, θα συμπληρώνει την αίτηση - δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.


Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο "Εξετάσεις", θα αναρτηθούν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που θα περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος, παλιό ή νέο σύστημα).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM