O Mουζάλας επιτίθεται στα Σκόπια και φέρνει τους πρόσφυγες της Ειδομένης στην Αθήνα

O Mουζάλας επιτίθεται στα Σκόπια και φέρνει τους πρόσφυγες της Ειδομένης στην Αθήνα Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
2

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει στην Αθήνα τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη και κατηγόρησε τα Σκόπια ότι παρανομεί με την κατηγοριοποίηση τους βάσει εθνικότητας.

«Έχουμε μια εκστρατεία να τους πάρουμε από την Ειδομένη και να τους φέρουμε στην Αθήνα, αλλά υπάρχει το νομικό καθεστώς για τον πρόσφυγα. Αυτό που γίνεται στην Ειδομένη, η κατηγοριοποίηση του πρόσφυγα με βάση την εθνικότητα, είναι παράνομο. Αυτός ο νόμος έχει παραβιαστεί από τις άλλες χώρες κι εμείς καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε» είπε ο κ.Μουζάλας στον Alpha 989.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξήγγειλε ακόμη τη δημιουργία κέντρου ταυτοποίησης προσφύγων στην Κω. «Αν η Κως θέλει να μην περάσει το περσινό καλοκαίρι πρέπει να δεχτεί το κέντρο ταυτοποίησης των προσφύγων, αποτελεί υποχρέωση της χώρας στην ΕΕ και θα γίνει».

Παράλληλα ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ εξήγησε ότι «θα κριθούμε από το εάν μέσα στη διάρκεια του χειμώνα μπορέσουμε να φτιάξουμε αυτές τις δομές ώστε να μην είναι αποτρεπτικό το προσφυγικό κύμα για τον τουρισμό», ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη σύνοδο για το μεταναστευτικό, ο κ. Μουζάλας ανέφερε: «Κάνουμε την Τουρκία υπεύθυνη επίλυσης του προβλήματος. Καταδεικνύεται επιτέλους ότι από τα παράλια της Τουρκίας είναι η πόρτα, εκεί γίνεται η διακίνηση, ακούγεται σιωπηλό αλλά είναι μεγάλη διπλωματική μας νίκη», και πρόσθεσε:  «Η Τουρκία τώρα μένει να αποδείξει αν αυτό που πήρε το δικαιούται, ειδάλλως δεν θα το πάρει. Η Τουρκία θα παίρνει όσο μειώνεται η μετανάστευση, θα πρέπει να γίνει μέρος της λύσης. Είναι πολύ σημαντικό γιατί και οι δύο χώρες έχουν να κερδίσουν αν αυτή η συμφωνία πάει καλά».

Τέλος, τόνισε πως «ο πόλεμος στη Συρία πρέπει να λήξει και χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας δεν μπορεί να γίνει αυτό, όσο συνεχίζεται ο πόλεμος αυξάνονται οι πρόσφυγες».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Επειδή ο υπουργός μιλάει λίγο επικοινωνιακά ας πούμε πως έχουν τα πράματα στην Ειδομένη και από την πλευρά των Σκοπιανών και ο καθένας ας βγάλει το δικό του συμπέρασμα.Τα Σκόπια λοιπόν λένε, από τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες επιθυμούν να φθάσουν οι ροές μείωσαν τον αριθμό που δέχονται, κατασκευάζουμε φράχτη και επιτρέπουμε τη διέλευση σε όλους τους πρόσφυγες Σύριους, Αφγανούς, Ιρακινούς και δεν επιτρέπουμε την είσοδο στους οικονομικούς μετανάστες Πακιστανούς, Μαροκινούς, Ιρανούς, Μπαγκλαντεσιανούς... Εμένα δεν μου φαίνεται και πολύ κακή η στάση τους.
"η κατηγοριοποίηση του πρόσφυγα με βάση την εθνικότητα, είναι παράνομο. Αυτός ο νόμος έχει παραβιαστεί από τις άλλες χώρες κι εμείς καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε» είπε ο κ.Μουζάλας" Πηγή: www.lifo.grΟι Ευρωπαϊκές χώρες δεν μείωσαν τον αριθμό αλλά απέκλεισαν -καταπατώντας το Διεθνές Δίκαιο που και αυτές επικύρωσαν- εθνικότητες. Ο υπουργός μιλάει για όλες αυτές τις χώρες όπως βλέπεις. Απλά τα Σκόπια είναι η πρώτη σε μια αλυσίδα χωρών που παρανομούν.