H Aθήνα συμμετέχει με πορεία στην παγκόσμια δράση για το κλίμα

H Aθήνα συμμετέχει με πορεία στην παγκόσμια δράση για το κλίμα Facebook Twitter
0

 

Μία μέρα πριν την έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Kλίμα στο Παρίσι (COP 21), το κίνημα Avaaz και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace και WWF Ελλάς περπατούν ενωμένες ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Περπατούν όμως και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις περιβαλλοντικές οργανώσεις της Γαλλίας που καλούν τη διεθνή κοινωνία πολιτών να συμμετάσχει σε πορείες και εκδηλώσεις και στο δικό τους όνομα.

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου «Περπατάμε για το κλίμα και το Παρίσι». Στις 12:00 μμ στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου (στο ύψος της στάσης μετρό Ακρόπολη) θα συγκεντρωθούν οι συμμετέχοντες και στη συνέχεια θα αρχίσει η πορεία μέσα από τα γραφικά στενά της Πλάκας μέχρι την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή, υπό τον ήχο των κρουστών του συγκροτήματος Quilombo με κέφι και εορταστική διάθεση.

Εικόνες από τη δράση της Αθήνας θα προβληθούν σε οθόνες, μπροστά στους παγκόσμιους ηγέτες κατά τη διάρκεια της διάσκεψης.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, ανταποκρίνονται και στο κάλεσμα του Παρισιού, όπου για λόγους ασφάλειας απαγορεύτηκαν οι μεγάλες συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματιστεί, και «περπατάμε, τόσο κατά της κλιματικής αλλαγής, όσο και σαν ένδειξη συμπαράστασης για όσους δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο στην Πόλη του Φωτός» (#march4me #march4u #march4us #COP21). Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν 2.000 πόλεις σε 150 χώρες.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης – Πορείας:

10.30 -12.00: Εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους

Εκπαιδευτικά παιχνίδια – «Κλιματική αλλαγή» και «Οικολογικό 24ωρο»
"Κλίμα & Κλιματικές Αλλαγές" - "Τα Νερά της Γης μας" (και ο Κύκλος του Νερού!)
"Ζωγραφίζω για το Κλίμα" - ζωγραφίζουμε με χρώματα τα πανό για το Περπάτημα!
"Λατινοαμερικάνικα τραγούδια" με τη Μεξικανή Martha Moreleon, τον Αργεντινό Román Gómez και το Περουβιανό συγκρότημα "Son Latinos".
"Ευεξία Γέλιου" - πρόγραμμα που θα καθοδηγήσει η φίλη μας η Χαρά από το Club Ευεξίας Γέλιου
"Free Hugs" (για όποιον θέλει - Δράση που ξεκλειδώνει την καρδιά κι αυξάνει τη χαρά)

12.00 – 14:00: «Περπατάμε για το Κλίμα» μέσα από τα στενά της Πλάκας προς τη Βουλή μαζί με τους Quilombo να μας δίνουν ρυθμό με τα κρουστά τους και να ανεβάζουν το κέφι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ