Tι αναφέρουν επισήμως τα Σκόπια για το φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα

Tι αναφέρουν επισήμως τα Σκόπια για το φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Και επισήμως τα Σκόπια γνωστοποίησαν το Σάββατο το μεσημέρι πως ξεκίνησαν την ανέγερση ενός συρμάτινου φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα, στο σημείο της ουδέτερης ζώνης μεταξύ Γευγελής και Ειδομένης.

Η επίσημη ανακοίνωση, που ακολούθησε των πληροφοριών και των πρώτων φωτογραφιών, αναφέρει πως σκοπός είναι η δημιουργία βασικού σημείου από το οποίο θα γίνεται η διέλευση προσφύγων.


Σύμφωνα με όσα ανέφεραν από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας (του ανώτατου οργάνου για θέμα εθνικής ασφάλειας της ΠΓΔΜ) πριν από δύο εβδομάδες. Σε αυτή αναφερόταν πως σε περίπτωση που ευρωπαϊκές χώρες περιορίσουν τις προσφυγικές ροές, τότε η ΠΓΔΜ θα προβεί στην ανέγερση ενός συρμάτινου φράχτη σε τμήμα των συνόρων της με την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση του αυξημένου κύματος διέλευσης προσφύγων.


Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι η ανέγερση του φράχτη σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα, παρά μόνο την αποτελεσματικότερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.


«Θέλουμε να τονίσουμε ότι τα σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά και θα επιτρέπεται η διέλευση όλων των προσφύγων που προέρχονται από περιοχές πολεμικών συγκρούσεων, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Θα συνεχίσουμε να συντονιζόμαστε με τις άλλες χώρες» ανέφεραν από την κυβέρνηση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM