Δικαίωση καταναλωτή εναντίον κινητής τηλεφωνίας για υψηλές χρεώσεις ίντερνετ

Δικαίωση καταναλωτή εναντίον κινητής τηλεφωνίας για υψηλές χρεώσεις ίντερνετ Facebook Twitter
0

Ένας καταναλωτής υπέβαλε αναφορά στο Συνήγορο του Καταναλωτή, εναντίον εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, για υψηλές χρεώσεις που προέκυψαν από την υπέρβαση του όγκου δεδομένων του οικονομικού προγράμματός του (1,5 GB) και έφτασαν το ποσό των 2.318 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ανεξάρτητη αρχή, οι χρεώσεις προέκυψαν κατόπιν χρήσης υπηρεσιών δεδομένων περιαγωγής και ενώ ο καταναλωτής είχε ενεργοποιήσει πρόσθετο πρόγραμμα χρήσης δεδομένων (2,5 GB), αλλά και υπηρεσία που επέτρεπε την κατανάλωση του όγκου δεδομένων του στο εξωτερικό, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ενημέρωσε πως η ενεργοποιημένη υπηρεσία καλύπτει χρήση μόνο μέχρι 1,5 GB, πληροφορία που ναι μεν αναφέρεται στον ιστότοπό της, όχι όμως και στη σχετική διαφήμιση που καταχωρίζει στους λογαριασμούς της. Αυτό σημαίνει πως ο καταναλωτής που έλαβε γνώση της προσφερόμενης υπηρεσίας από τους λογαριασμούς του, συνεπώς δεν ενημερώθηκε σωστά για τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας πριν την χρησιμοποιήσει.

Η διαφορά οδηγήθηκε σε εξωδικαστική επίλυση από τον Συνήγορο του Καταναλωτή και λόγω της πλημμελούς ενημέρωσης του καταναλωτή, η εταιρεία τελικά πίστωσε το αμφισβητούμενο ποσό ύψους 2.318 ευρώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM