Aυξήσεις στα εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ετοιμάζει το υπ. Πολιτισμού

Aυξήσεις στα εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ετοιμάζει το υπ. Πολιτισμού Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

Στα 20 ευρώ από τα 12 που είναι σήμερα, προτείνεται να αυξηθεί η τιμή του εισιτηρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου. Παράλληλα μελετώνται αυξήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αλλά και καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε 38 κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη διάρκεια του 2014 τα έσοδα ανήλθαν, σε 50.355.000 ευρώ με πιο ακριβό εισιτήριο αυτό της Ακρόπολης που κοστίζει 12 ευρώ και παρέχει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να επισκεφθεί άλλους οκτώ αρχαιολογικούς χώρους (Αρχαία και Ρωμαϊκή Αγορά, Κεραμεικό, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Ολυμπιείο).

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η αρμόδια επιτροπή προτείνει η νέα τιμή του εισιτηρίου να διαμορφωθεί στα 20 ευρώ και στην  τιμή αυτή  να  περιλαμβάνεται μόνο η επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και τα μνημεία που βρίσκονται στις πλαγιές του.

Σημειώνεται επίσης ότι η επίσκεψη στο φημισμένο νεκροταφείο του Κεραμεικού κοστίζει 2 ευρώ, όταν την ίδια στιγμή μια επίσκεψη στο Λούβρο κοστίζει 15 ευρώ και στο Μουσείο της Περγάμου και στο Κολοσσαίο της Ρώμης 12 ευρώ.

Για το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου η δοκιμαστική εφαρμογή δεν ευδοκίμησε αφού τα μηχανήματα που μπήκαν σε 6-7 αρχαιολογικούς χώρους ήταν συχνά εκτός λειτουργίας. «Σχεδιάζεται η εγκατάσταση νέων μηχανημάτων σε 38 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία», λέει η Πρόεδρος του Ταμείου Απαλλοτριώσεων στην εφημερίδα με το υπουργείο Πολιτισμού να επιθυμεί η εφαρμογή να ξεκινήσει πριν την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM