Γιγαντιαία επιχείρηση στην Ελλάδα ετοιμάζει η Frontex

Γιγαντιαία επιχείρηση στην Ελλάδα ετοιμάζει η Frontex Facebook Twitter
AΠΕ/ΜΠΕ
1

Γιγαντιαία επιχείρηση στην Ελλάδα ετοιμάζει η Frontex που απηύθυνε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πρόσληψη 775 συνοριακών φυλάκων για τις επιχειρήσεις της στα σύνορα της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι προσληφθέντες θα διατεθούν κυρίως στην Ελλάδα (περίπου 600 από αυτούς) για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση «Ποσειδώνας». Οι συνοριοφύλακες της ευρωπαϊκής υπηρεσίας θα συμμετάσχουν στην καταγραφή των προσφύγων αλλά και στην επιτήρηση των συνόρων, χερσαίων και θαλάσσιων.

Η Ελλάδα είχε ζητήσει ενίσχυση από την Frontex το καλοκαίρι όταν αυξάνονταν συνεχώς οι προσφυγικές ροές ωστόσο η ανταπόκριση ήταν χλιαρή.

«Από την αρχή του χρόνου, περισσότεροι από 470.000 μετανάστες έφτασαν σε Ελλάδα και Ιταλία. Καμία χώρα δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της τέτοια πίεση στα εξωτερικά σύνορά της. Είναι κρίσιμο να διασφαλίσουμε ότι όσοι φτάνουν στην Ε.Ε. καταγράφονται και ταυτοποιούνται», δήλωσε ο επικεφαλής της Frontex, Fabrice Leggeri, την ώρα που ευρωπαίοι αξιωματούχοι αισιοδοξούν για την επιτυχή έκβαση της νέας επιχείρησης.

Σε παρόμοια πρόσκληση προχώρησε και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου (ΕASO)που ανακοίνωσε χθες ότι αναζητεί 370 εμπειρογνώμονες που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες ασύλου Ελλάδας και Ιταλίας, και θα υποστηρίξουν το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από τις δύο χώρες προς άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM