ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

FAZ: Θα συντονιστούν οι περιπολίες ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής

FAZ: Θα συντονιστούν οι περιπολίες ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να συντονιστούν οι περιπολίες της τουρκικής πλευράς με εκείνες της Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά το θέμα των μεταναστών στο Αιγαίο.


Η FAZ αναφέρει πως κάτι τέτοιο θα συζητηθεί πολύ άμεσα, καθώς τη Δευτέρα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πηγαίνει στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με την ευρωπαϊκή ηγεσία για το προσφυγικό ζήτημα. Άλλωστε, η Τουρκία είναι η βασική χώρα διέλευσης προσφύγων πριν τον λεγόμενο «βαλκανικό διάδρομο».


Σύμφωνα με το σχέδιο της Κομισιόν, η τουρκική κυβέρνηση υποχρεώνεται «να διασφαλίσει καλύτερα τα σύνορά με την Ελλάδα» αι για να γίνει αυτό η FRONTEX θα συντονίσει τις περιπολίες της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής στο ανατολικό Αιγαίο. Οι περιπολίες, αναφέρεται, θα γίνονται με στόχο τα δίκτυα των διακινητών και οι πρόσφυγες και μετανάστες θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία.

Παράλληλα στην Τουρκία θα δημιουργηθούν έξι νέα κέντρα για πρόσφυγες που θα μπορούν να στεγάζουν μέχρι δύο εκατομμύρια ανθρώπους και τα οποία θα συγχρηματοδοτηθούν από την ΕΕ και οι «28» θα δεσμευτούν να αποδεχθούν τμήμα των προσφύγων που θα περάσουν από αυτά. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν οι πρόσφυγες -ο αριθμός των οποίων αναφέρεται ως «μέχρι μισό εκατομμύριο»- να περάσουν στην ευρωπαϊκή πλευρά χωρίς να στραφούν στα δίκτυα διακινητών.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM