Xαμός με τους συμβασιούχους του Καναλιού της Βουλής - Toυς πέταξαν έξω από τα γραφεία τους

Xαμός με τους συμβασιούχους του Καναλιού της Βουλής - Toυς πέταξαν έξω από τα γραφεία τους Facebook Twitter
0

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν σήμερα στο κανάλι της Βουλής με τους συμβασιούχους δημοσιογράφους και την συντονίστρια Κατερίνα Κατωτάκη να εμπλέκονται σε έντονο φραστικό επεισόδιο.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής καταγγέλουν πως οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι, προσερχόμενοι το πρωί στον χώρο εργασίας τους στο Κανάλι της Βουλής, διαπίστωσαν ότι είχαν αφαιρεθεί από τις πόρτες των γραφείων τους, οι ταμπέλες με τα ονόματα τους.
Σημειώνεται ότι πριν το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής ομόφωνα, είχε αποφασίσει να εξετάσει και να λύσει το πρόβλημα που εδώ και μήνες βρισκόταν σε εκκρεμότητα με τη μη ανανέωση των συμβάσεων των δημοσιογράφων, οι οποίοι ωστόσο συνέχιζαν να προσέρχονται και να εργάζονται μέχρι χθες στο Κανάλι.

Όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων, νωρίτερα η κ. Κατωτάκη είχε παράλληλα ζητήσει από μία παραγωγό του Καναλιού να τους αποκλείσει από την ηλεκτρονική πρόσβαση στο σύστημα ειδήσεων του ΚτΒ, κάτι όμως που τελικά δεν έγινε καθώς μόνο από την διαχειρίστρια του συστήματος μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.


Η ενέργειες αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των δημοσιογράφων που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην κ. Κατωτάκη, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, αντέτεινε ότι αφού έχουν λήξει οι συμβάσεις τους, δεν είναι πλέον εργαζόμενοι στο Κανάλι της Βουλής.


Οι δημοσιογράφοι επικαλέστηκαν την ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Κανονισμού πριν διαλυθεί η Βουλή, τονίζοντας ότι προέβλεπε την παραμονή όλων των συμβασιούχων στις εργασίες τους μέχρι να αξιολογηθούν οι φάκελοι τους, και σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση είναι ένα ανοικτό θέμα που θα αντιμετωπιστεί από τη νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου.


Η κ. Κατωτάκη τους δήλωσε ακόμα ότι έχει προφορική εντολή από τον γενικό γραμματέα της Βουλής Γιώργο Θαλάσση, από αύριο να μην επιτρέψει την είσοδο στα γραφεία του Καναλιού, σε κανέναν ανασφάλιστο εργαζόμενο.


Προς στιγμή τα πνεύματα οξύνθηκαν, ενώ τόσο η κ. Κατωτάκη όσο και οι δημοσιογράφοι από την πλευρά τους, φώναξαν τον φρούραρχο της Βουλής, ο οποίος τους γνωστοποίησε ότι και ο ίδιος προσωπικά έχει πάρει την ίδια προφορική εντολή από τον γενικό γραμματέα της Βουλής.


Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι, που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στη Βουλή. ζήτησαν να τους δοθούν εγγράφως όλες αυτές οι αποφάσεις και οι εντολές, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Ωστόσο οι συμβασιούχοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προσέλθουν αύριο κανονικά στους χώρους εργασίας τους, παρά την εντολή που έχει δοθεί από τον γενικό γραμματέα του Κοινοβουλίου Γιώργο Θαλάσση να τους απαγορευθεί η είσοδος στα κτίρια της οδού Αμαλίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού.

Τι απαντά η Κατερίνα Κατωτάκη που φέρεται να είναι η πρωταγωνίστρια του επεισοδίου

 

Λίγο αργότερα στο newpost.gr, η Κατερίνα Κατωτάκη έδωσε απαντήσεις για το περιστατικό και ανέφερε ότι οι συμβασιούχοι ζήτησαν να την δουν και στη συνέχεια την απείλησαν ενώ κινήθηκαν επιθετικά εναντίον της: Ήμουν σε συνάντηση και με ειδοποίησαν ότι ζητούν να με δουν. Μπήκαν στο γραφείο μου επιθετικά και ζητούσαν να παραδεχθώ ότι όλο αυτό το διάστημα, παρά το ότι έχει λήξει η σύμβασή τους, δούλευαν κανονικά ώστε θα πάνε στα δικαστήρια και να στηρίξουν το επιχείρημά τους για την ανανέωση των συμβάσεων." ανέφερε.

"Εγώ τους εξήγησα, όμως, ότι είμαι νέα συντονίστρια, δεν είχα τον χειρισμό των πραγμάτων το εν λόγω διάστημα και δεν μπορώ να ισχυριστώ κάτι τέτοιο. Τότε εκνευρίστηκαν, με απείλησαν λεκτικά και έσπρωξαν το γραφείο μου. Τους είπα ότι θα ειδοποιήσω τον φρούραρχο, όπως και έκανα, προκειμένου να στείλει κάποιον να ηρεμήσει τα πνεύματα."

Η κυρία Κατωτάκη αναφέρει στο newpost. gr  ότι ποτέ δεν είπε τη φράση «έχετε τελειώσει για μένα» και ότι το μόνο που είπε ήταν ότι αυτή τη στιγμή και τυπικά δεν είναι εργαζόμενοι του Καναλιού της Βουλής. «Τότε, με απείλησαν ότι θα χάσω τη θέση μου και ότι θα με πάνε στα δικαστήρια» υποστηρίζει και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «ήρθαν να με δουν για να δημιουργήσουν επεισόδιο».

Σχετικά με τις καταγγελίες ότι τους πέταξε έξω τα πράγματα, η κυρία γενική συντονίστρια τονίζει ότι «το μόνο που ήθελε ήταν να κάνει αλλαγές στα γραφεία και να μεταφερθούν σε άλλον όροφο». «Παρακάλεσα και τη γραμματεία να τους ειδοποιήσει να παραλάβουν τα πράγματαά τους» υπογράμμισε και επεσήμανε ότι έλαβε απάντηση από μια εκ των συμβασιούχων, την Αλεξία Κουλούρη, η οποία -σύμφωνα με την κ. Κατωτάκη- της είπε ότι «δεν την αναγνωρίζει και ότι ούτως ή άλλως θα αλλάξει η κατάσταση, γιατί θα αλλάξει ο Πρόεδρος της Βουλής».

Ανακοίνωση από το Ποτάμι για το περιστατικό

 

Πέντε εργαζόμενοι, όταν πήγαν στη δουλειά τους, διαπίστωσαν ότι η είσοδος έχει απαγορευθεί γι" αυτούς. Με χαρτί που τους έδειξαν, δίχως υπογραφή κανενός, τους ειπώθηκε ότι δεν επιτρέπεται να μπουν στο κτίριο. Εντελώς συμπτωματικά πρόκειται για τους συμβασιούχους που είχαν πρωτοστατήσει στις καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στο κανάλι και είχαν πρωταγωνιστήσει στις σχετικές διαμαρτυρίες. Κατά τα λοιπά η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου νοιάζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Πάντως για τον εαυτό της έχει φροντίσει ήδη για το γραφείο που θα καταλάβει μετά τις εκλογές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM