Κατεπείγουσα ΕΔΕ για την τραγωδία στο Δαφνί - Οι πρώτες αντιδράσεις από τα κόμματα

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για την τραγωδία στο Δαφνί - Οι πρώτες αντιδράσεις από τα κόμματα Facebook Twitter
0

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών ασθενών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί», από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα, διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος.


Ταυτόχρονα, συγκρότησε Επιτροπή υπό το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο ασθενής που φέρεται ότι έβαλε τη φωτιά δεν συνδέεται με το περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού τροφίμου πριν από τρεις μήνες. Πρόκειται ωστόσο για βαρύ περιστατικό με "εξαιρετικά επικίνδυνη και επιθετική συμπεριφορά", σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

Οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Ανακοινώσεις με τις οποίες ζητούν να αποδοθούν ευθύνες εξέδωσαν ΑΝΕΛ και ΚΚΕ

Τι λένε οι ΑΝΕΛ για το συμβάν

«Είναι σοκαριστική και προκαλεί πολύ μεγάλη θλίψη η είδηση για τον φρικτό, άδικο και παράλογο θάνατο που βρήκαν, εξαιτίας πυρκαγιάς, τρεις συνάνθρωποί μας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, όπου νοσηλεύονταν. Πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν το ταχύτερο δυνατό οι ευθύνες γι' αυτό το τραγικό γεγονός» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ
Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια των 3 συνανθρώπων μας.
Ο αποτρόπαιος θάνατος που βρήκαν οι 3 ασθενείς, που νοσηλεύονταν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί», που μόνο από την αυτοθυσία των εργαζομένων αποτράπηκαν τα χειρότερα, αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφαλείας ασθενών και εργαζομένων.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κάνει κάνει λόγο για διαχρονικές ελλείψεις

 

Την ανάγκη της διερεύνησης των συνθηκών που στοίχισαν τη ζωή τριών ανθρώπων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εκφράσει τη θλίψη του για το τραγικό τέλος των τριών συνανθρώπων μας που νοσηλεύονταν στο ΨΝΑ. Όπως εξάλλου υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι διαχρονικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς και η μη ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης είναι το πολιτικό υπόστρωμα τέτοιων δυστυχημάτων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ