Το Eλ Βενιζελος επιστρέφει με ακόμη 2.172 νέους πρόσφυγες στον Πειραιά

Το Eλ Βενιζελος επιστρέφει με ακόμη 2.172 νέους πρόσφυγες στον Πειραιά Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Στον Πειραιά επιστρέφει και πάλι σήμερα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος το οποίο μεταφέρει 2.172 πρόσφυγες από τη Συρία. Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στις 6 το απόγευμα και σύμφωνα με την ενημέρωση αφού αποβιβάσει τους πρόσφυγες θα ανεφοδιαστεί με καύσιμα και πιθανότατα θ' αναχωρήσει εκ νέου για τη Μυτιλήνη.

Χθες, το πλοίο μετέφερε ακόμη 2.500 πρόσφυγες στον Πειραιά, μετά από ένα ταξίδι που έκρυβε αρκετές ανατροπές, μια και αρχικά είχε ξεκινήσει για Θεσσαλονίκη και στην πορεία άλλαξε κατεύθυνση έπειτα από εντολή του Υπουργείου.

Εν τω μεταξύ οι πρόσφυγες οι οποίοι καταφθάνουν στην Αθήνα, συνεχίζουν να ψάχνουν μέσα για να ταξιδέψουν για τη β. Ελλάδα προκειμένου να περάσουν τα σύνορα και να φύγουν για την Ευρώπη.

Ωστόσο χθες έγινε γνωστό πως ο  πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ υπέγραψε την απόφαση για την ανάμειξη του Στρατού της χώρας στην αντιμετώπιση της κατάστασης με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στα νότια και βόρεια σύνορα της χώρας (στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα και με τη Σερβία).

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι και ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι η συμμετοχή του Στρατού σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης θα είναι επιβοηθητική της αστυνομίας.


Την Πέμπτη η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ γνωστοποίησε ότι κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια και βόρεια σύνορα της χώρας, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.


Όπως ανέφεραν από την αστυνομία της ΠΓΔΜ, η κήρυξη έκτακτης κατάστασης σημαίνει ότι στα νότια σύνορα της χώρας (σ.σ. στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα) θα μπορούσε να εμπλακεί και ο στρατός για να αυξηθεί η ασφάλεια για τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και να παρασχεθεί καταλληλότερη και πιο ανθρώπινη μεταχείριση στους μετανάστες που εισήλθαν στην ΠΓΔΜ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ