H Αpple ετοιμάζει το δικό της ασύρματο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας

H Αpple ετοιμάζει το δικό της ασύρματο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας Facebook Twitter
0

Τα σχέδια της Apple για τη δημιουργία ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας και παροχής ασύρματων υπηρεσιών αποκάλυψε προ ολίγου το Business Insider.

Σύμφωνα με το δημοισίευμα, που επικαλείται πηγές από το εσωτερικό της εταιρείας, η Apple έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές με γνωστούς παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σε Αμερική και Ευρώπη, καθώς και δοκιμές ενός δικτύου τύπου MVNO που χρησιμοποιεί την υποδομή των υπαρχόντων μεγάλων δικτύων προκειμένου να παράσχει τις δικές της υπηρεσίες, 

Το δίκτυο MVNO της Apple, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα μιας πενταετίας, θα σημαίνει ότι οι συνδρομητές του δεν θα δεσμέυονται από ένα μηνιαίο πάγιο προς κάποιον πάροχο, αλλά θα πληρώνουν απευθείας την Apple για κάθε mobile παροχή όπως την αποστολή μηνυμάτων, την πραγματοποίηση φωνητικών κλήσεων και το mobile σερφάρισμα.

Οι εδικές ψηφιακές SIM με τις οποίες θα είναι εξοπλισμένα τα επερχόμενα μοντέλα smartphones, θα επιτρέπουν στον συνδρομητή το "ζάππινγκ" μεταξύ δικτύων, ώστε να εξασφαλίζεται πάντα το μέγιστο σήμα λήψης.

Αντίστοιχες ενέργειες για το στήσιμο ενός δικτύου MVNO, έχει ήδη ξεκινήσει και η Google, λανσάροντας δοκιμαστικά στην Αμερική το Project Fi.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM