Στόχος η συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου ανέφερε ο Μάρδας- Τι θα γίνει αν δεν επιτευχθεί η συμφωνία μέχρι τότε

Στόχος η συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου ανέφερε ο Μάρδας- Τι θα γίνει αν δεν επιτευχθεί η συμφωνία μέχρι τότε Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές έως τις 20 Αυγούστου και πάνω σε αυτό εργάζεται όλο το επιτελείο του, ανέφερε σήμερα σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Ωστόσο ο κος Μάρδας ανέφερε πως το ενδεχόμενο να υπάρξουν αποκλίσεις που θα απαιτήσουν προσαρμογές είναι ανοιχτό μια και παραδέχτηκε πως τα χρονοδιαγράμματα είναι πιεστικά.

 

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου, οπότε θα πρέπει να πληρωθεί ομόλογο 3,2 δισεκ. ευρώ στην ΕΚΤ, οι εταίροι θα πρέπει να εγκρίνουν ένα νέο δάνειο-γέφυρα, το οποίο όμως κατά πάσα πιθανότητα θα συνοδεύεται από νέα δέσμη προαπαιτούμενων μέτρων.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς πως η τετραμερής έχει ενστάσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και για το συντελεστή του 8% στην εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα των 500.000 ευρώ και άνω.

Σε ό,τι αφορά πάντως τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, επισήμανε ότι πρόκειται για μέτρο που έχει πλέον «μπει σε τροχιά».αποφέρει χρήματα στο κράτος και εξυπηρετεί τους πολίτες, ακόμα κι αν δεν κινείται μέσα στην «κουλτούρα» που θα ήθελαν οι δανειστές.

Ο κ. Μάρδας υπογράμμισε πως το κύριο πρόβλημα για τη χώρα μας δεν είναι τα μεμονωμένα μέτρα αλλά ένα συνολικότερο έλλειμμα εμπιστοσύνης, που υπήρχε ήδη από τη δεκαετία του 1980 και έχει επανέλθει τα τελευταία χρόνια, με μερική ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης.

Τέλος, ο κ. Μάρδας επιβεβαίωσε πως οι έρευνες για παραβίαση των κεφαλαιακών ελέγχων στρέφονται πλέον και προς πολιτικά πρόσωπα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια