Αστυνομικός σε κύκλωμα στη Καβάλα που εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

Αστυνομικός σε κύκλωμα στη Καβάλα που εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Εγκληματική οργάνωση που εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας.

Συνολικά συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης έπειτα από αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Καβάλας. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας αστυνομικός καθώς και δύο άνδρες 52 και 55 ετών και δύο γυναίκες 41 και 43 ετών (η τελευταία υπήκοος Ουκρανίας).

 

Η δράση της ομάδας είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2015 και επεκτείνονταν σε δύο μπαρ που λειτουργούσαν ως "βιτρίνες" στην Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή.

 

Στα μπαρ αυτά γινόταν η προώθηση γυναικών σε πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, αλλά και έκδοσή τους σε χώρο που όριζε ο εκάστοτε πελάτης.

 

Ο αστυνομικός που συνελήφθη συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση παρέχοντας πληροφορίες στο 46χρονο ηγετικό μέλος το οποίο δεν έχει ακόμη συλληφθεί. Όπως αναφέρεται από την αστυνομία ο αστυνομικός τον προειδοποιούσε για επικείμενους ελέγχους, ενώ παράλληλα κάλυπτε τη λειτουργία του μπαρ στην Καβάλα, το οποίο λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης αποσκοπούσαν στην δημιουργία διεθνούς δικτύου εντοπισμού αλλοδαπών γυναικών, στην μεταφορά τους στην Ελλάδα, στην απόκτηση εγγράφων για την είσοδο και παραμονή τους στην χώρα μας, μέσω γάμων με ημεδαπούς, και ακολούθως στην εκμετάλλευσή τους.


Στα καταστήματα, στις οικίες και στα οχήματα των μελών βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με την υπόθεση. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του ΕΔΕ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM