Με φράχτες και σκύλους θα αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ρεύμα ο Κάμερον

Με φράχτες και σκύλους θα αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ρεύμα ο Κάμερον Facebook Twitter
0

Σκληρή στάση απέναντι στους μετανάστες που φτάνουν  στη Μεγάλη Βρετανία φαίνεται ότι αποφάσισε να κρατήσει πλέον ο Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος μίλησε μάλιστα για «σμήνη μεταναστών», προκαλώντας την αντίδραση του Εργατικού Κόμματος που ανέφερε ότι πρόκειται για ανθρώπους και όχι για έντομα.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός εμφανίστηκε πάντως αποφασισμένος να αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο την «απαράδεκτη» - όπως τη χαρακτήρισε – κατάσταση μετά και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη σήραγγα της Μάγχης  όπου έχουν καταγραφεί περισσότερες από χίλιες προσπάθειες μεταναστών μέσα σε μια νύχτα να περάσουν την είσοδο της στο Καλέ για να εισέλθουν στη Μ. Βρετανία.

Ο Κάμερον ανακοίνωσε μέτρα προκειμένου να εμποδιστούν οι μετανάστες να περάσουν σε βρετανικό έδαφος, μεταξύ αυτών την τοποθέτηση φρακτών και την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με ειδικούς σκύλους.

 

Με φράχτες και σκύλους θα αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ρεύμα ο Κάμερον Facebook Twitter

«Περισσότερες από 1.000 προσπάθειες αποτράπηκαν τη νύχτα με περίπου 30 προσαγωγές. Κανένα θανατηφόρο επεισόδιο δεν υπήρξε μέχρι τώρα», δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ άλλες πηγές – επίσης αστυνομικές – κάνουν λόγο για περισσότερες προσπάθειες.

Σύμφωνα με αστυνομικές Αρχές, παρά τις ενισχύσεις, η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ