Διαθέσιμα από σήμερα τα Windows 10 σε 190 χώρες

Διαθέσιμα από σήμερα τα Windows 10 σε 190 χώρες Facebook Twitter
1

Μετά από 9 μήνες αναμονής και εξαντλητικού beta testing, από την ανακοίνωσή τους τον περασμένο Σεπτέμβρη, η Microsoft κυκλοφορεί σταδιακά, από σήμερα, το νέο της λειτουργικό για PC, Tablets και Smartphones, Windows 10, το οποίο θα διαθέτει δωρεάν σε όλους τους νόμιμους κατόχους των δύο προηγούμενων λειτουργικών της Windows 7 και Windows 8/8.1, "εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την εταιρεία", σύμφωνα με δήλωση του δ. συμβούλου της, Satya Nadella. 

Διαθέσιμα από σήμερα τα Windows 10 σε 190 χώρες Facebook Twitter

Η εταιρεία προσφέρει δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 σε όσους χρήστες διαθέτουν στον υπολογιστή τους νόμιμα εγκατεστημένα τα Windows 7, Windows 8 ή 8.1, αλλά η προσφορά αυτή ισχύει για έναν χρόνο από την ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Μετά τον έναν χρόνο όποιος χρήστης θέλει να αναβαθμίσει το λειτουργικό του, θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 190 δολαρίων.

Ο λόγος της δωρεάν διάθεσης, αναφέρει ο Guardian, είναι ώστε να εξασφαλίσει η Microsoft ότι θα μεγιστοποιήσει τον αριθμό των χρηστών που θα αναβαθμίσουν στο νέο λειτουργικό το συντομότερο δυνατόν, αποφεύγοντας τα φαινόμενα του παρελθόντος όπου οι χρήστες έμεναν προσκολλημένοι σε ένα λειτουργικό της (βλέπε Windows XP), για πολλά χρόνια. 

 

Όπως έχουν δηλώσει σε πολλές περιστάσεις στελέχη της Microsoft, τα Windows 10 πρόκειται να είναι το τελευταίο λειτουργικό που κυκλοφορεί η Microsoft κάτω από το brand 'Windows' υποδηλώνοντας ότι θα ακολουθήσει την πολιτική άλλων εταιρειών όπως της Apple, που αναβαθμίζει δωρεάν, τακτικά, και σε μικρότερο χρονικό διάστημα το λειτουργικό της. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε αναβάθμιση ασφαλείας στα Windows 10, θα είναι υποχρεωτική για όλους τους χρήστες.

 

Η ανακοίνωση της εταιρείας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, τη σταθερότητα και την ασφάλεια του νέου της λειτουργικού, ενώ υπογραμμίζει και μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά που κάνουν τα νέα Windows πιο οικεία και φιλικά στους παραδοσιακούς χρήστες των προϊόντων λογισμικού της Microsoft.

Διαθέσιμα από σήμερα τα Windows 10 σε 190 χώρες Facebook Twitter

Προετοιμαστείτε λοιπόν, έτσι ώστε μόλις δείτε την παραπάνω εικόνα να εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία της μπάρας εργασιών του desktop σας να ακολουθήσετε τις απόλυτα κατανοητές οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να εγκαταστήσετε τα Windows 10, με ελάχιστα κλικ και σε ελάχιστο χρόνο, στην κυριολεξία, αρκεί ο υπολογιστής σας να διαθέτει τα παρακάτω χαρακτηριστικά, ώστε να αντέξει το νέο λειτουργικό.

 

Επεξεργαστής: 1GHz
Μνήμη RAM: 1GB για την 32-bit εκδοχή ή 2GB για την 64-bit εκδοχή
Αποθηκευτικός χώρος: 16GB για την 32-bit εκδοχή ή 20GB για την 64-bit εκδοχή
Υποστήριξη γραφικών: DirectX 9 ή νεότερο με WDDM 1.0 driver
Οθόνη: 800 x 600 pixels

Συνοπτικά, τα κυριόρτερα χαρακτηριστικά των νέω Windows 10 (σε GIF):

Επαναφορά του μενού Start

 

To λανσάρισμα της ψηφιακής βοηθού Cortana:

 

To λανσάρισμα του νέου browser της Microsoft με την ονομασία 'Edge':

 

Αναβαθμισμένο μενού ρυθμίσεων που συγκεντρώνει όλες τις λειτουργίες των Windows:

 

Κέντρική οθόνη θέασης όλων των τρέχοντων παραθύρων:

 

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
σας δειχνω τον τρόπο να τα κατεβάσετε αμέσως......1.Πηγαίνετε στον φάκελο "C:\Windows\SoftwareDistribution\Download" και διαγράψτε όλα τα αρχεία που έχει μέσα.2.Ανοίξτε απλά το windows update και περιμένετε.3.Ανοίξτε το windows command prompt (αυτό που μοιάζει σαν dos) αλλά σαν διαχειριστής και γράψτε την εντολή "wuauclt.exe /updatenow" και περιμένετε4.Πηγαίνετε ξανά στο windows update και πατήστε "έλεχγος για ενημερώσεις"5.Όσο ψάχνει πηγαίνετε στο commant promt και πατήστε enter6.Πηγαίνεται στο windows update και θαυμάστε τα windows10 να κατεβαίνουν..Εμένα μου δούλεψε μια χαρά ,δείχνει οτι κατεβαίνουν και όταν τελειώσει θα γράψω αν όλα πήγαν καλά τελικά.