H Τelegraph ισχυρίζεται πως Έλληνας πιλότος πέταξε με F16 στην Τουρκία για να βγάλει χρήματα από ΑΤΜ

H Τelegraph ισχυρίζεται πως Έλληνας πιλότος πέταξε με F16 στην Τουρκία για να βγάλει χρήματα από ΑΤΜ Facebook Twitter
11

Ένας Έλληνας πιλότος της πολεμικής αεροπορίας φέρεται σύμφωνα με πρωτοφανές δημοσίευμα της βρετανικής Τelegraph να πέταξε με ένα F-16 στη γειτονική Τουρκία ώστε να αποσύρει 2.000€ από τα ΑΤΜ, λόγω των capital controls στην Ελλάδα.


Ο πιλότος με αρχικά Ο. Σ. (το όνομά του είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα), πετούσε το αεροσκάφος πάνω από το νησί της Σάμου το Σάββατο, όταν "άλλαξε ξαφνικά πορεία και άρχισε να πετά προς ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο" στην πόλη Söke μόλις δύο μίλια μακριά από τη δυτική επαρχία της Τουρκίας του Αϊδινίου, σύμφωνα με γαλλική ιστοσελίδα αεροπορίας.


Ο δικτυακός τόπος RadioCocpit.fr ισχυρίζεται ότι ο πιλότος "έκρυψε" το αεροπλάνο σε ένα υπόστεγο, και πήγε στο κέντρο της πόλης Söke όπου έκανε ανάληψη το ποσό των 2000€ σε τουρκικές λίρες από τρία ΑΤΜ. Αμέσως μετά άλλαξε τις λίρες σε ευρώ σε ένα γραφείο συναλλάγματος. Στη συνέχεια πήρε το αεροσκάφος του και επέστρεψε στην Νέα Αγχίαλο.


Η γαλλική ιστοσελίδα RadiCocpit.fr ισχυρίστηκε επίσης ότι μετά το περιστατικό, η τουρκική κυβέρνηση υπέβαλε επίσημη διαμαρτυρία στην Αθήνα, την οποία η Telegraph δεν ήταν σε θέση να τεκμηριώσει.

 

update: H Telegraph απέσυρε το δημοσίευμα μερικές ώρες μετά.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM