Η Ελλάδα ξεπέρασε την Ιταλία σε αφίξεις προσφύγων το πρώτο 6μηνο του 2015

Η Ελλάδα ξεπέρασε την Ιταλία σε αφίξεις προσφύγων το πρώτο 6μηνο του 2015 Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
1

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα ξεπέρασαν σε αριθμό εκείνους που πήγαν στην Ιταλία, σύμφωνα με νέα έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, συνολικά 137.000 πρόσφυγες διέσχισαν τη Μεσόγειο, ταξιδεύοντας σε άθλιες συνθήκες, ενώ πολλοί ακόμα προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν, χάνοντας τη ζωή τους. Όπως δείχνει το γράφημα, οι αφίξεις προσφύγων στην Ελλάδα άγγιξαν τις 68.000, ενώ στην Ιταλία ο αριθμός είναι 67.500.

Η Ελλάδα ξεπέρασε την Ιταλία σε αφίξεις προσφύγων το πρώτο 6μηνο του 2015 Facebook Twitter

Επίσης, η Ύπατη Αρμοστεία αναφέρει πως ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που εισέρχονται στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων από την Ελλάδα έχει ήδη αυξηθεί δραματικά από τις αρχές του Ιουνίου, με περισσότερα από 1.000 άτομα να εισέρχονται κάθε ημέρα, σε αντίθεση με 200 άτομα που περνούσαν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες.


Διαπιστώνεται ακόμα σημαντική αύξηση των προσφύγων και των μεταναστών που ακολουθούν τη «διαδρομή της ανατολικής Μεσογείου» από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα ξεπέρασε την Ιταλία σε αφίξεις προσφύγων το πρώτο 6μηνο του 2015 Facebook Twitter

Όπως μεταδίδει η Telegraph, η έκθεση επισημαίνει πως πάνω από το 85% όσων φθάνουν στην Ελλάδα είναι από χώρες που αντιμετωπίζουν πόλεμο και συγκρούσεις, κυρίως τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Σομαλία. Από την Ελλάδα, οι περισσότεροι στη συνέχεια διασχίζουν τα Βαλκάνια προς τη δυτική και βόρεια Ευρώπη. Η Ιταλία παραμένει ο πρωταρχικός προορισμός για πρόσφυγες από την Ερυθραία, Σομαλούς και άλλους από την υποσαχάρια Αφρική.

Τέλος, το 90% των προσφύγων από τη Συρία που ερωτήθηκαν στην Ελλάδα είπαν ότι ήθελαν να αναζητήσουν άσυλο κάπου αλλού στην ΕΕ, κυρίως στη Γερμανία και τη Σουηδία, λόγω των καλύτερων ευκαιριών για απασχόληση και αρωγή.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια