Τι θα κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών με τους Έλληνες πολίτες που είναι στο εξωτερικό

Τι θα κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών με τους Έλληνες πολίτες που είναι στο εξωτερικό Facebook Twitter
4

«Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, πραγματοποιήθηκαν από χθες, στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλεπάλληλες συσκέψεις για την παροχή, σε στενό συντονισμό με τα συναρμόδια Υπουργεία, αρωγής σε Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό και για την αντιμετώπιση πρακτικών ζητημάτων που προέκυψαν μετά την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας».

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε απόψε μια σειρά ενεργειών για τους χιλιάδες Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό σαν τουρίστες, φοιτητές, η όσους νοσηλεύονται σε κλινικές και νοσοκομεία ξένων χωρών.

Ειδικότερα αποφασίστηκε ότι όλα τα αιτήματά των Ελλήνων φοιτητών του εξωτερικού θα πρέπει να υποβάλλονται, σύμφωνα με την ΠΝΠ, από τους ενδιαφερόμενους, στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών (ΕΕΤΣ, παρ. 4 ΠΝΠ).

Τα αιτήματα που αφορούν νοσήλια Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό θα υποβάλλονται, επίσης, σύμφωνα με την ΠΝΠ, από τους ενδιαφερόμενους, στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών (ΕΕΤΣ, παρ. 4 ΠΝΠ).

Η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού επεξεργάζεται ειδική ρύθμιση για την αποκατάσταση της ομαλής ροής των συντάξεων Ελλήνων, που ζουν στο εξωτερικό για τους οποίους ισχύει κατ' αρχήν ό,τι ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Όσον αφορά Έλληνες τουρίστες που βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό, το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάσθηκε λύση, ώστε να εξυπηρετούνται πιστωτικές κάρτες ελληνικών Τραπεζών και να καλυφθούν οι ανάγκες των Ελλήνων τουριστών, σύμφωνα με το σχετικό όριο που αναμένεται να ορίσει η Ένωση Τραπεζών.

Τέλος, έχουν δοθεί οδηγίες σε όλες τις Διπλωματικές και Προξενικές Αρχές να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε Έλληνες πολίτες».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Ειδικότερα αποφασίστηκε ότι όλα τα αιτήματά των Ελλήνων φοιτητών του εξωτερικού θα πρέπει να υποβάλλονται, σύμφωνα με την ΠΝΠ, από τους ενδιαφερόμενους, στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών (ΕΕΤΣ, παρ. 4 ΠΝΠ). Οι τράπεζες μέχρι και τις 2 το μσημερι δεν είχαν επίσημη ενημέρωση για το πώς να κινηθούν, το ίδιο και οι διπλωματικές αρχές στη Γερμανία. Είναι δυνατόν? Υπάρχει τόσος κόσμος στο εξωτερικό και να μην μπορεί να κανει ούτε ανάληψεις ούτε πληρωμές με κάρτα, ούτε να λάβει εμβάσματα...
"Όσον αφορά Έλληνες τουρίστες που βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό, το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάσθηκε λύση, ώστε να εξυπηρετούνται πιστωτικές κάρτες ελληνικών Τραπεζών και να καλυφθούν οι ανάγκες των Ελλήνων τουριστών, σύμφωνα με το σχετικό όριο που αναμένεται να ορίσει η Ένωση Τραπεζών." Yπαρχει καποια πιο συγκεκριμενη πληροφορια για αυτο?