34 ημέρες χωρίς πλοίο ο Άγιος Ευστράτιος

34 ημέρες χωρίς πλοίο ο Άγιος Ευστράτιος Facebook Twitter
0

Χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία παραμένουν επί 34 ημέρες οι κάτοικοι του Αγίου Ευστρατίου, λόγω επίσχεσης εργασίας των ναυτεργατών στο πλοίο που εκτελούσε τα δρομολόγια.

Μοναδικό σημείο σύνδεσης με το νησί είναι πλέον η Λήμνος με πλοίο που εκτελεί το τοπικό δρομολόγιο ενώ οι ψαράδες έχουν σταματήσει να ψαρεύουν αφού δεν μπορούν να προωθήσουν τα ψάρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Tαυτόχρονα υπάρχουν και επιπτώσεις στον τουρισμό με ακυρώσεις κρατήσεων.

Ο τοπικός δήμος απέστειλε επιστολή-έκκληση προς τον πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα, εκθέτοντας το πρόβλημα και ζητώντας λύση.


Ανάλογο πρόβλημα, όμως, αντιμετωπίζει, σύμφωνα με το Έθνος, και η Λήμνος, όπου τοπικές αρχές και φορείς αναμένουν την παρέμβαση του υπουργείου.

Το μοναδικό δρομολόγιο από τον Πειραιά εκτελείται δύο φορές την εβδομάδα και διαρκεί 22 ώρες, αφού το πλοίο διασχίζει το μισό Αιγαίο πριν φτάσει στη Μύρινα. Από το Λαύριο το δρομολόγιο-όταν γινόταν-διαρκούσε 12 ώρες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM