Χωρίς πιστοποίηση η παιδική χαρά στα Ιωάννινα που ακρωτηριάστηκε ο 5χρονος

Χωρίς πιστοποίηση η παιδική χαρά στα Ιωάννινα που ακρωτηριάστηκε ο 5χρονος Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. Konstantinos Tsakalidis / SOOC
3

Η παιδική χαρά των Ιωαννίνων, όπου ένα 5χρονο αγοράκι ακρωτηριάστηκε κάνοντας τσουλήθρα, δεν είχε την απαιτούμενη πιστοποίηση, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, λόγω προβλήματος που διαπιστώθηκε σε ένα από τα όργανα.

Όπως επισημαίνει το αθηναϊκό πρακτορείο, με την ανακοίνωσή του το υπουργείο διαψεύδει τον δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, ο οποίος έκανε λόγο για έκδοση του σήματος πιστοποίησης, το οποίο κατά τον ίδιο δεν έχει παραδοθεί στο δήμο λόγω διαδικαστικών ζητημάτων.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι παιδικές χαρές οφείλουν να λάβουν ειδική πιστοποίηση, η οποία χορηγείται από το υπουργείο Εσωτερικών κατόπιν τριπλού ελέγχου: πρώτον, της Τεχνικής Υπηρεσίας του οικείου Δήμου, δεύτερον, ενός εκ των διαπιστευμένων προς τη διενέργεια ελέγχων φορέων από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης και, τρίτον, της τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποιεί ότι έχει θέσει σε λειτουργία ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας (forum) για την υποβοήθηση των ΟΤΑ και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με την παροχή οδηγιών και πληροφοριών σχετικά με τις παιδικές χαρές. Επίσης, με πρόσφατο έγγραφό του προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας έχει ζητήσει ενημέρωση σχετικά με την πορεία του έργου των Επιτροπών Ελέγχου Παιδικών Χαρών, με στόχο τον έγκαιρο και ουσιαστικό έλεγχο και πιστοποίηση όλων των αντίστοιχων υποδομών και την προστασία της παιδικής ηλικίας.

Υπενθυμίζεται ότι το 5χρονο αγοράκι έχασε τον αντίχειρά του, παίζοντας σε τσουλήθρα στο Πάρκο Κουραμπά στα Ιωάννινα. Η συγκόλληση του αντίχειρα επιχειρήθηκε σε πολύωρη επέμβαση στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, και οι γιατροί χαρακτηρίζουν κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για να κριθεί αν πέτυχε η επέμβαση.

Το περιστατικό συνέβη όταν, ενώ ο 5χρονος έπαιζε, το χέρι του πιάστηκε στο κενό που υπάρχει ανάμεσα στο ξύλινο και το σιδερένιο πλαίσιο της τσουλήθρας.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Για άλλη μία φορά δυστυχώς πρέπει να χυθεί αθώο αίμα για να ξυπνήσει το κράτος. Δεν πήρε πιστοποιητικό η συγκεκριμένη παιδική χαρά για τον οποιοδήποτε λόγο; Άμεσο κλείδωμα ή τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων στην περίπτωση που είναι εντελώς υπαίθρια και ξήλωμα στις αμέσως επόμενες ημέρες.