Για τρίτη ημέρα μέσα στο «Βιτσέντζος Κορνάρος» οι επιβάτες

Για τρίτη ημέρα μέσα στο «Βιτσέντζος Κορνάρος» οι επιβάτες Facebook Twitter
2

Τρίτη ημέρα ταλαιπωρίας για τους 227 επιβάτες του πλοίου Βιτσέντζος Κορνάρος το οποίο προσάραξε προχθές το βράδυ με 227 επιβάτες σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Νέα προσπάθεια αποκόλλησης ενώ οι επιβάτες παραμένουν μέσα στο πλοίο αναμένεται να γίνει το απόγευμα. Το ρυμουλκό που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο όπου βρίσκεται το «Βιτσέντζος Κορνάρος», αναγκάστηκε λόγω των Μποφόρ να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια. Σήμερα θα επιχειρήσει να κατευθυνθεί εκ νέου στο λιμάνι της Κάσου.

Επίσης ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, προσγειώθηκε χθες στην Κάσο, μεταφέροντας από τη Ρόδο κλιμάκιο επιθεωρητών και δύο δύτες με εξοπλισμό, προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο κατάστασης του πλοίου και των υφάλων του.

Κατά δήλωση του Πλοιάρχου, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφαλείας,ενώ σε όλους τους επιβαίνοντες παρέχεται σίτιση και ενδιαίτηση.



Για τη συνεχή ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κατάσταση και τις εξελίξεις στο Ε/Γ - Ο/Γ "ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ", τίθενται σε 24ωρη λειτουργία δύο τηλεφωνικές γραμμές Ενημέρωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αριθμούς κλήσης 213 1371042 και 213 1371036.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Για τρεις ολόκληρες ημέρες κάποιοι συνάνθρωποι είναι κολημένοι σε ένα κάβο και βολοδέρνουν με τα κύματα. Και μεις εδώ στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις τους έχουμε γραμμένους κανονικά και ασχολούμαστε με ό,τι άλλο.
Γιατί δεν προχωρούν σε εκκένωση του πλοίου για λόγους ασφαλείας; Είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο για να ολοκληρωθεί. Πρέπει να κινδυνέψει περισσότερο το πλοίο για να ανταποκριθούν οι αρμόδιοι;;!!!