ΕΛ.ΑΣ: Αποστρατεύτηκε ο υποστράτηγος Νίτσας που υπέγραψε την εγκύκλιο για τους μετανάστες

ΕΛ.ΑΣ: Αποστρατεύτηκε ο υποστράτηγος Νίτσας που υπέγραψε την εγκύκλιο για τους μετανάστες Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
4

Αποστρατεύτηκε, στο πλαίσιο των κρίσεων των αξιωματικών, ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ Γεώργιος Νίτσας, ο οποίος είχε υπογράψει την επίμαxη εγκύκλιο για τους μετανάστες.

Το εν λόγω έγγραφο ευθύνεται για την πολιτική θύελλα μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας με τον κύριο Πανούση να αφήνει εντονότατες αιχμές εναντίον του αξιωματικού.

 

H ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δώσει την παραμικρή εντολή", ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" σήμερα το πρωί.

Ο κ. Σακελλαρίδης διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα υπηρεσιακό έγγραφο από την υπηρεσία της οποίας προΐσταται ο συγκεκριμένος υποστράτηγος ο οποίος εξέδωσε και την επίμαχη διαταγή "χωρίς να ενημερώσει κανέναν από την φυσική και πολιτική ηγεσία".

"Δημιουργήθηκε ένα θέμα εκ του μη όντος με πρωτοβουλία υπηρεσιακού παράγοντας χωρίς να ρωτήσει κανέναν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και αυτό δημιούργησε μια κατάσταση την οποία εκμεταλλεύτηκε με τρόπο άριστα οργανωμένο η αξιωματική αντιπολίτευση", τόνισε στο MEGA.

Tο Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων που συνεδρίασε σήμερα το πρωί έκρινε τους είκοσι ένα Υποστράτηγους της Ελληνικής Αστυνομίας και αποφάσισε τα εξής:

 

Έκρινε προακτέους στο βαθμό του Αντιστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους κατωτέρω Υποστράτηγους:

1. ΣΟΦΙΟ Δημήτριο

2. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ Κωνσταντίνο

Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Υποστράτηγους:

1. Διαμαντόπουλο Ιωάννη

2. Καραϊτση Γεώργιο

3. Γεωργατζή Δημήτριο

4. Ανδρικόπουλο Αριστείδη

5. Καραμαλάκη Μιχαήλ

Έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τους κατωτέρω δεκατέσσερις (14) Υποστράτηγους Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων, εκ των οποίων ο ένας (1) Υποστράτηγος Ειδικών Καθηκόντων – Υγειονομικός, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων, τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:

1. ΧΟΝΔΡΟ Βάϊο

2. ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ Γεώργιο

3. ΤΖΟΪΤΗ Αλκιβιάδη

4. ΝΙΤΣΑ Γεώργιο

5. ΤΣΟΥΚΝΑΔΗ Ιωακείμ

6. ΠΑΖΑΡΛΗ Αθηναγόρα

7. ΑΛΕΙΦΕΡΗ Παναγιώτη

8. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο

9. ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ Κωνσταντίνο

10. ΖΑΓΚΑ Δημήτριο

11. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ Βασίλειο

12. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αθανάσιο

13. ΣΟΥΓΛΙΕΡΗ Γεώργιο

14. ΖΑΦΕΙΡΗ Πλάτωνα – Υγειονομικό (όριο ηλικίας)

 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM