Επιχείρηση απεγκλωβισμού 20 ατόμων στα Θερμιά Δράμας

Επιχείρηση απεγκλωβισμού 20 ατόμων στα Θερμιά Δράμας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΛΛΗΣ
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού 20 ατόμων στον οικισμό Θερμιά του Δήμου Παρανεστίου, ύστερα από μεγάλη κατολίσθηση εξαιτίας της οποίας αποκλείστηκε μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου που οδηγεί στον οικισμό.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή όλο το Σαββατοκύριακο είχαν ως αποτέλεσμα την αποκόλληση ενός μεγάλου βράχου που κατά την κατολίσθηση παρέσυρε επίσης μεγάλες ποσότητες αδρανών υλικών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τεχνικά συνεργεία του Δήμου Παρανεστίου, μαζί με την Αντιπεριφέρεια Δράμας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, εξετάζουν όλες τις προσφερόμενες λύσεις, ακόμα και την τοποθέτηση εκρηκτικών υλών για την απομάκρυνση του βράχου και τη διάνοιξη του δρόμου.

Ο μικρός ορεινός οικισμός έχει ελάχιστους μόνιμους κατοίκους τον χειμώνα, όμως αρκετοί είναι οι επισκέπτες, λόγω των αυτοσχέδιων λουτρών που λειτουργούν στην περιοχή, ενώ στον οικισμό ανεβαίνουν και κτηνοτρόφοι και υλοτόμοι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM