Times: Θυμός στη Γερμανία για μυστική συμφωνία της Ελλάδας με πρόσφυγες

Times: Θυμός στη Γερμανία για μυστική συμφωνία της Ελλάδας με πρόσφυγες Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
5

«Βαθιά έκπληκτος» δηλώνει σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης από την αποκάλυψη της εφημερίδας ότι υπήρξε μυστική συμφωνία της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης με Σύρους πρόσφυγες, να τους εκδώσει  έγγραφα παραμονής και ταξιδιωτικά έγγραφα με αντάλλαγμα πληροφορίες σχετικά με συμμορίες διακίνησης ανθρώπων.

Την αποκάλυψη κάνει με ρεπορτάζ της η εφημερίδα υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, με περίπου 200 πρόσφυγες να έχουν αποκτήσει αυτά τα επίσημα χαρτιά. Οι Times αναφέρουν ότι με αυτά τα έγγραφα οι Σύροι μπορούν να διεκδικήσουν άσυλο στη Γερμανία ή σε άλλες χώρες.

Οι συντάκτες επικαλούνται Σύρους που έφτασαν στην Ελλάδα και που ισχυρίζονται ότι έπεισαν τις αρχές να τους εκδώσουν τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία τους επιτρέπουν να πάνε σε χώρες του ευρωπαϊκού βορρά.

Η εφημερίδα που έκανε γνωστή την έρευνα στο Βερολίνο αναφέρει ότι υπήρξε γερμανική οργή και θυμός. «Είμαι βαθιά έκπληκτος. Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποκαλύψει τα πάντα γρήγορα και πλήρως. Ασφαλώς αν η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν ενήργησε σύμφωνα με το δίκαιο της Ε.Ε., αυτό θα πρέπει να τιμωρηθεί και να διωχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι γνώση για το θέμα έλαβε και ο νέος αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πανούσης, ο οποίος δήλωσε άγνοια, αλλά δεσμεύθηκε πως θα ερευνήσει τους ισχυρισμούς.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Αν ήμουν Σύριος και ήξερα ότι θα με ξαπόστελναν πίσω στην εμπόλεμη χώρα μου αυτό ακριβώς θα επέλεγα να κάνω και εγώ. Οπότε δεν έγκειται το πρόβλημα στους ανθρώπους αυτούς.
"αν η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν ενήργησε σύμφωνα με το δίκαιο της Ε.Ε."Το οποίο δίκαιο είναι ποιο; Η επαίσχυντη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ ώστε να γίνει η Ελλάδα η "χαβούζα" της Ευρώπης και να έχουν μάλιστα το θράσος μετά οι "πολιτισμένοι" και "μη ρατσιστές" βόρειοι και λοιποί ευρωπαίοι να κατηγορούν την Ελλάδα για ρατσισμό τη στιγμή που αν δεχτούν μετανάστη αυτός θα πρέπει να είναι μόνο επιστήμονας και χωρίς ούτε μια κλήση της τροχαίας στο μητρώο του ενώ κάθε άλλος θεωρείται σκουπίδι; Ε όχι δα, που νευρίασαν κι οι Γερμανοί.
..και οι Συριοι που μετα τα βασανα τους ας πουμε οτι πηραν αυτα τα εγγραφα, το καλυτερο που ειχαν να κανουν ειναι να το διαλαλησουνε για να τα χασουνε και να γυρισουνε στους ΙΣΙΣ.. Κατι δεν παει καλα με αυτην την ιστορια.Εκτος του οτι αν οντως εγινε ειναι πολυ εξυπνος και σωστος τροπος να βρεις και να τιμωρησεις λαθρεμπορους. Ειδικα αν εισαι η Ελλαδα και λογω της ανεκδιγητης συνθηκης που υπεγραψε ο Γιωργακης εχει μετατραπει σε αποθηκη ψυχων. Τολμαει και μιλαει ο Γερμανος επι τουτου; Εκει θελει ξεκαθαρα λογια και επιχειρηματα και οχι να το χρησιμοποιησεις για μικροπολιτικα οφελη. Τα θεμα ειναι διαχρονικο και πρεπει να λυθει. ΤΩΡΑ!