Το 70% των Ελληνίδων αμελεί το Τεστ Παπ

Το 70% των Ελληνίδων αμελεί το Τεστ Παπ Facebook Twitter
0
Το 70% των Ελληνίδων αμελεί το Τεστ Παπ Facebook Twitter

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων μόνο το 25-30% των Ελληνίδων κάνει τακτικό προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, με τεστ Παπανικολάου και HPV DNA test.


Επιπλέον, στη χώρα μας το ποσοστό των εμβολιασμένων γυναικών κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων -που ευθύνεται για τη νόσο- είναι μόνο 35% σε όλες τις ηλικίες.


Η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Καρκίνο του Τραχήλου (ECCA) διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού και των επαγγελματιών υγείας πάνω στα θέματα πρόληψης του τραχηλικού καρκίνου, της σημασίας της μόλυνσης από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων, του προληπτικού ελέγχου με τεστ Παπανικολάου και HPV DNA test, καθώς και του σχετικού εμβολιασμού.


Η τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου κάθε έτους έχει ορισθεί από ευρωπαϊκούς φορείς ως Εβδομάδα Πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας πραγματοποιούνται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις εκδηλώσεις, με στόχο την ενημέρωση του κοινού.


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Πρόληψης, στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη και την Παρασκευή 29 και 30 Ιανουαρίου (ώρες 10.00-14.00 και 18.00-21.00), θα τοποθετηθεί stand στο πεζοδρόμιο των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους με σκοπό την ενημέρωση του κοινού.


Ο ΟΑΣΘ, συμβάλλοντας στην ενημέρωση, θα τοποθετήσει στα λεωφορεία του αφίσες και θα προβάλει, με το σύστημα τηλεματικής τρέιλερ μέσα στα λεωφορεία και στις στάσεις τους.


Επίσης, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα στο ξενοδοχείο Hyatt.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM