Αποσύρθηκαν οι επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου για τα δάση

Αποσύρθηκαν οι επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου για τα δάση Facebook Twitter
6

Πίσω έκανε τελικά το υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με το πολυσυζητημένο άρθρο 12 που αφορά τα δάση του νομοσχεδίου «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις».

Το άρθρο είχε συγκεντρώσει έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, αλλά και από βουλευτές της συγκυβέρνησης. Δεκάδες χιλιάδες ήταν και οι διαδικτυακές υπογραφές πολιτών που μέσα σε 48 ώρες υπέγραψαν αίτημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς απέσυρε σήμερα τις παραγράφους 9,10 και 11 και παράλληλα προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στις παραγράφους 4 και 8.

Ανάμεσα στις διατάξεις που αποσύρθηκαν βρίσκεται και αυτή που προέβλεπε ότι οι εγκαταστάσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, στα κτίρια και τις εκμεταλλεύσεις, που ενώ έχουν εγκατασταθεί σε δάση, χωρίς την απαιτούμενη άδεια της δασικής υπηρεσίας, δύνανται να συνεχίσουν τη λειτουργία τους για τρία έτη πριν συμμορφωθούν με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Αλλη μια αποδειξη του οτι εαν στην οποια καταστροφικη δραση υπαρξει εντονη αντιδραση οι πιθανοτητες να εμποδισθει η δραση αυτη αυξανονται κατα πολυ.Τελικα ο μεγαλυτερος συμμαχος του οποιουδηποτε "δολιου θυτη"ειναι παντοτε η απαθεια και η αδρανεια των ιδιων των θυματων του.
Είναι μία αρχή, γενικά για διάφορα εκτρώματα, αλλά και για το συγκεκριμένο θέμα, μιας και δεν τελειώνει εδώ, ήδη με όσα ισχύουν και έχουν ψηφιστεί από τον Αύγουστο.. δεν είμαστε ok ότι δεν υπάρχει κίνητρο εμπρησμών.Αλλά είναι μια αρχή, μια αντίδραση που μπορεί -όπως λες- να καθιερωθεί σε κάπως πιο μόνιμη βάση για νομοεκτρώματα.
Αν (δεν) πιανονταν ως αντίδραση, δεν θα είχε διαμορφωθεί μαλακισμένη άποψη για χίλια δυο θέματα σήμερα. ή και το ανάποδο. Όλα μετράνε, τις πράξεις του κάθε ένα τις κρίνεις όταν τις ξέρεις, εδώ κρίνεις τα σχόλια.