Εφοδος της ΕΛ.ΑΣ. μέσα στο ΑΠΘ. Συνελήφθη 19χρονος που οπλοφορούσε

Εφοδος της ΕΛ.ΑΣ. μέσα στο ΑΠΘ. Συνελήφθη 19χρονος που οπλοφορούσε Facebook Twitter
7

Οργανωμένη επιχείρηση στους εξωτερικούς γύρω υπαίθριους χώρους του Α.Π.Θ. πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης χτες το βράδυ.

Οπως αναφέρεται στο seleo.gr oι αστυνομικοί Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), πραγματοποίησαν αστυνομικό έλεγχο σε ομάδα δέκα ατόμων, τα οποία σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές «κινούνταν ύποπτα σε αύλειο χώρου του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος».

Στην κατοχή ενός βρέθηκε ένα πιστόλι, με γεμιστήρα με πέντε φυσίγγια, το οποίο ο δράστης κατείχε παράνομα.

Ο 19χρονος από την Αλβανία, στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Όπλων και Αλλοδαπών. Το όπλο διαβιβάστηκε στο Εργαστήριο Όπλων και Ιχνών Εργαλείων της Υ.Ε.Ε.Β.Ε. για τη διενέργεια βαλλιστικής και συγκριτικής εξέτασης με εκκρεμείς υποθέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 21 Νοεμβρίου μέσα στους χώρους του ΑΠΘ είχε σημειωθεί συμπλοκή με πυροβολισμούς.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ως συνηθως προπαθουμε στην Ελλαδα να "ανακαλυψουμε τον τροχο".Τα πανεπιστημια ειναι,πρωτιστως,χωρος παροχης γνωσης.Στους φοιτητες τους.Αυτη η βασικη αποστολη τους πρεπει να προστατευεται με καθε νομιμο τροπο.Ημουν,εδω και δεκετιες,υπερ της καταργησης του "ασυλου",αφου αυτο δεν εξυπηρετουσε πλεον τους λογους για τους οποιους καθιερωθηκε.Οπως ειμαι και υπερ της παρουσιας "security" στους πανεπιστημιακους χωρους,και μαλιστα με την μορφη μονιμης πανεπιστημιακης υπηρεσιας και οχι μεσω ευκαιριακων αναθεσεων σε εταιρειες.Για να γνωριζουν αυτοι οι "υπαλληλοι ασφαλειας"προσωπα και πραγματα.Ωστε να μπορουν να ελεγχουν τους "παρεισακτους"ανα πασα στιγμη,και να καλουν την αστυνομια οποτε προκυπτει κατι σοβαρο ,οπως ,εν προκειμενω,καποιος ο οποιος οπλοφορει.Γιατι αλλοιμονο αν δεν προστατευονται οι νομιμως ευρισκομενοι στους χωρους ,καθηγητες,προσωπικο και φοιτητες,απο τα διαφορα εγκληματικα στοιχεια τα οποια ειναι ευκολο να παρεισφρυσουν εκει.Οπως,αλλωστε, και η περιουσια,ο εξοπλισμος,των πανεπιστημιων.Ο οποιοσδηποτε αντιλογος ειναι,βεβαια,εκ προοιμιου σεβαστος ως αποψη,αλλα δεν ειναι δυνατον να "καλυπτει" τα ανωτερω.Εν πασει περιπτωσει ,εαν υπαρχει οντως καποιο σοβαρο επιχειρημα το οποιο να αναιρει τα οσα παρεθεσα,ευχαριστως να το ακουσω.Αν και δεν πιστευω οτι θα ειναι ιδιαιτερα δυσκολο να αντικρουσθει.
Σκανδαλώδες. Πως τολμάει η αστυνομία να παραβιάζει το ιερό άσυλο του Πανεπιστημίου. Άμεσα πορεία διαμαρτυρίας καθώς και συμβολική κατάληψη των χώρων και απελευθέρωση του αγωνιστή μαφιόζου.
Κοιτάξτε... Έχω φοιτήσει και σε ελληνικό και σε αγγλικό πανεπιστήμιο. Στο ελληνικό είχαμε το γνωστό μπάχαλο (προβολείς κλειδωμένους σε κλουβιά για να μην κλαπούν, καινούριοι τοίχοι στολισμένοι με κακόγουστες μουτζούρες κτλ.). Στο αγγλικό, είχαμε σεκιούριτι και όταν είχαμε και επίσκεψη επισήμου, είχαμε κανονική αστυνομία. Παρεπιπτόντως, δεν είχαμε καθόλου κάγκελα γύρω από τα κτίριά μας, καθώς το πανεπιστήμιο ήταν στο κέντρο της πόλης και ακολουθούσε μια φιλοσοφία αφομίωσης στο αστικό σχέδιο. Παρ'όλα αυτά, δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι δεν ήμουν προστατευμένη και η ελευθερία του λόγου μου δεν γινόταν 1000% σεβαστή. Φυσικά, τα αγγλικά πανεπιστήμια έχουν και αυτά τα προβλήματά τους. Αλλά η παρουσία φυλάκων δεν σημαίνει αυτόματα στέρηση δικαιωμάτων, εφόσον υπάρχουν οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας στον τρόπο λειτουργίας τους.
Το ξέρω. Παρομοίως έχω φοιτήσει και σε ελληνικό και σε σουηδικό. Και στη Σουηδία παρομοίως. Το campus διάσπαρτο και προσβάσιμο σε όλους και στα κτηρια συναγερμός και security. Αλλά άντε να φέρεις σεκιούριτυ στα δικά μας. Συμμεριζομαι το να μην θες αστυνομία, αλλά όλοι αυτοί που αντιτείθεται και στους σεκιούριτυ (και είχαν ξυλοφορτώσει σεκιουριτά στο ΑΧΕΠΑ) τι θα γίνει όταν τους την πέσουν με μαχαίρια;