Τουλάχιστον χίλιοι «εισβολείς» στη Μεσόγειο

Τουλάχιστον χίλιοι «εισβολείς» στη Μεσόγειο Facebook Twitter
2

 

Τουλάχιστον χίλιοι «εισβολείς» στη Μεσόγειο Facebook Twitter

Τουλάχιστον χίλια ξενικά είδη έχουν εισβάλει στη Μεσόγειο κυρίως μέσω της διώρυγας του Σουέζ, απειλώντας τη βιοποικιλότητα της, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.

Η Μεσόγειος φιλοξενεί, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  συνολικά τουλάχιστον 17.000 γνωστά είδη (και πολλά ακόμη που δεν έχουν αναγνωριστεί), από τα οποία σχεδόν το 20% δεν υπάρχουν σε καμία άλλη θάλασσα της Γης.

Μεταξύ των ξενικών ειδών είναι ψάρια, φύκια και καρκινοειδή (μαλακόστρακα), έχουν πλέον εδραιωθεί στα νερά και στο βυθό της Μεσογείου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Στέλιο Κατσανεβάκη του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Κοινού Ερευνητικού Κέντρου (JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνουν ότι οι επιπτώσεις των ξενικών ειδών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις ανθρώπινες δραστηριότητες σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Είναι απαράδεκτο να υπάρχει ρατσισμός στο ζωικό βασίλειο. Κανένα ζώο δεν είναι παράνομο ούτε απειλή και όλα τα είδη είναι αδέρφια μας. Η αριστερή κοινωνία της αλληλεγγύης που ξημερώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει δικαιώματα σε όλα τα είδη ανεξαρτήτως χρώματος ή τόπου καταγωγής.